Широм Европе похапшено 90 припадника калабријске мафије Ндрагенте

ИТАЛИЈА ПОХАПСИЛА 45  `СИЦИЈЛИАНАЦА`, МЕЂУ ЊИМА И ЊИХОВОГ НОВОГ ШЕФА СЕТИМА МИНЕА

* За Ндрангету која је узела име од старогрчке речи "храброст", важи да је превазишла сицилијанску и наполитанску мафију захваљујући трговини кокаином из Латинске Америке

________________________________________________________________________

         ВЛАСТИ  у Немачкој, Италији, Белгији и Холандији спроводе данас координисане рације усмерене на италијанску мафију у тим земљама, јавила је немачка савезна полиција.

         Више особа је ухапшено у рацијама спроведеним рано јутрос везаним за клан Ндрангета, организовану криминалну групу базирану у јужној Италији.

         У Немачкој су главне операције биле у Северној Рајни Вестфалији која се граничи с Холандијом и Белгијом, и у Баварској на југу.

         Немачка полиција наводи да операцијом координише Еуројуст, европска агенција која се бори против прекограничног организованог криминала.

         Рације су кулминација истраге назване Полино, покренуте 2016. против криминалне групе Ндрангета због навода о трговини кокаином, прања новца, подмићивања и насиља, саопштио је Еуроџаст.

         Италијанска полиција саопштила је да је око 90 особа осумњичених да су чланови калабријске мафије Ндрангета ухапшени јутрос у великој полицијској акцији у више земаља Европе и Латинске Америке.

         Ухапшени се сумњиче за тешка дела међу којима удруживање ради међународне трговине дрогом, мафијашког удруживања и других,

         У Риму је објављено да су ухапшени деловали углавном  у јужној италијанској области Ређо ди Калабрија.

         Ндрангета је једина мафијашка организација присутна на свим континентима, у западној Европи, Северној, централној и јужној Америци, Африци и сада се шири у источну Европу и Азију, недавно је рекао страним новинарима у Риму  специјални тужилац за борбу против мафије Никола Гратери.

         За Ндрангету која је узела име од старогрчке речи "храброст", важи да је превазишла сицилијанску и наполитанску мафију захваљујући трговини кокаином из Латинске Америке.

          Италијанска полиција јуче је у опсежним операцијама ухапсила око 45 осумњичених чланова сицилијанске мафије укључујући и новог шефа Сетима Минеа, наследника Тота Рина који је умро у затвору прошле године.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари