Седме демонстрације у Тел Авиву против корупције и Нетањахуа

ПРИСТАЛИЦЕ ИЗРАЕЛСКОГ ПРЕМИЈЕРА ОРГАНИЗОВАЛЕ СЛАБО ПОСЕЋЕНИ КОНТРАПРОТЕСТ

  • Објављен аудио-снимак на којем премијеров син - Јаир Нетањаху - говори сину тајкуна Кобија Маимона да не би требало да се препиру око 400 шекела (115 долара), намењених проститутки кад је његов отац добио 20 милиона долара захваљујући премијеру

          ХИЉАДЕ Израелаца изашле су вечерас на улице Тел Авива на масован протест против корупције владе, а посебно против премијера Бењамина Нетањахуа и његове породице, јављају израелски медији.

          Протести се одржавају сваке суботе већ седми пут, али је пре неколико дана објављен аудио снимак разговора Нетањахуовог сина Јаира с једним пријатељем у коме с омаловажавањем говори о женама након изласка из стриптиз клуба. Протести су вечерас избили и на северу Израела.

          Нетањахуов син нашао се на удару критика након што је обелодањено његово развратничко путовање са телохранитељем и возачем у службеном аутомобилу кроз Тел Авив 2015. године.

          На снимку се чује како Јаир Нетањаху каже сину тајкуна Кобија Маимона да не би требало да се препиру око 400 шекела (115 долара), намењених за проститутку када је његов отац добио 20 милиона долара захваљујући премијеру.

          Коби Маимон се бави некретнинама и има акције у компанији Исрамко која поседује поља природог гаса откривена у Средоземном мору.

          Јаир Нетњаху је алудирао на гасни споразум који је његов отац потписао те године.

          Демонстранти учесници такозваног Марша срама кренули су према кући Маимона. Они носе трансапренте с натписима "Напоље са корумпиранима", "Бити свиња није кошер" и "Биби (надимак Нетањахуа) иди кући".

          Организован је и контрапротест симултано, али у њему учествује само неколико десетина људи.

          Очекује се да ће протеста против корупције бити и следеће недеље широм Израела у великим градовима Јерусалиму, Бер Шеви, Хаифи, Реховоту, Ејлату.

          Нетањаху се сумњичи за два случаја корупције због чега га је полиција испитивала неколико пута по више сати. Један се односи на оптужбе да је примао скупе поклоне од присталица милијардера, укључујући странце.

          Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари