Захтев у Конгресу САД да се формира Национални центар за реаговање на претње са стране Русије

ИНИЦИЈАТОР ЈЕ КОНГРЕСМЕН ЏОЗЕФ КЕНЕДИ ИЗ МАСАЧУСЕТСА, АЛИ НИЈЕ ОСТАО УСАМЉЕН

* Кенеди је својој иницијативи дао форму нацрта закона у којем наглашава да нови центар треба да постоји бар осам година и да се бави анализирањем свега што долази од Русије и синхронизовањем деловања према Москви

* За центар је затражио 20 милиона долара из буџета намењеног Националној обавештајној служби. За узврат, центар би давао Белој кући савете поводом Русије и указивао на пропусте и грешке приликом прикупљања података о Русији

_______________________________________________________________________

         КОНГРЕСМЕН из Масачусетса Џозеф Кенеди покренуо је иницијативу да САД формирају Национални центар за реаговање  на претње са стране Русије (The National Russian Threat Response Center). 

         Својој иницијативи дао је форму нацрта закона у којем наглашава да нови центар треба да се бави анализирањем свега што долази од Русије и синхронизовањем деловања према Москви.

         Додатно је објаснио да центар треба да прикупља обавештајне податке, затим податке који стижу дипломатским каналима и од америчких правосудних ргана.

         Кенеди је своју иницијативу пропаратио речима:

         „Напад Русије на наше изборе није изведен са намером да се тако помогне некој од наших партија. Иза тог напада се крије јака жеља да се ослаби поверење у наше институције и да се подрију основе наше демократије“.

         The Washington Times је објавио да су се Кенедију придружили још неки конгресмени и да је иницијативом предвиђено да своје кадрове у новом центру, поред осталих, имају Стејт департман, FBI, Пентагон, Министарство правде САД и CIA.

Џозеф Кенеди

         Како је навео лист Boston Herald, Кенеди је за свој центар затражио 20 милиона долара из буџета намењеног Националној обавештајној служби. За узврат, центар би давао Белој кући савете поводом Русије и указивао на пропусте и грешке приликом прикупљања података о Русији.

         Кенеди и конгресмени који су стали на његову страну, објавили су да центар треба да постоји најмање осам година.

         Према писању The Washington Times, конгресмен Кенеди је  већ промовисао свој нацрт закона. Том приликом је изнео тврдњу да су у време одржавања избора (8. новембра 2016-те) извршен упади у сервере најмање 39 (од 50) америчких држава.

         Кенеди, наравно, тврди да иза тих упада стоји Русија.         

         Америчке специјалне службе оптужују Русију да је „мешањем у избор“ помогла Доналду Трампу да победи Хилари Клинтон.

         Истрагу на тутему воде FBI и комитети за обавештајне службе оба дома Конгреса САД.

         Владимир Путин је и у мега-интервјуу који је дао америчком филмском режисеру Оливеру Стоуну одлучно одбацио те и такве оптужбе на рачун своје земље и њене власти.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари