Захарченко: Ускоро се може појавити и Харковска Народна Република

ПРЕДСЕДНИК ДНР УВЕРЕН ДА ЈЕ УКРАЈИНА ПРЕД „ВЕЛИКИМ ПОЛИТИЧКИМ ПРОМЕНАМА“

  • Кијев не спава и не намерава да се лако преда. Једна украјинска тенковска бригада јуче у увежбавала нападачка дејства.

        ПРЕДСЕДНИК Доњецке Народне Републике Александар Захарченко изјавио је да Украјину у најскорије очекују „велике политичке промене“.

        Замољен да објасни шта тачно има у виду, није се либио да каже да су ускоро „може појавити Харковска Народна Република“.

        Захарченко је и једно и друго рекао приликом сусрета са студентима Донбаске националне академије за грађевинарство и архитектуру.

        За време наступа, прво је нагласио да армије донбаских република не ратују против народа Украјине и да је Донбас у конфликту само са онима у Украјини који су „заражени вирусом нацизма и фашизма“.

        Потом је навео да у армијама ДНР и ЛНР и доста људи који су их Харковске, Херсонске, Дњепропетровске, Николајевске и Запорошке области, као и оних који су рођени у Кијеву, Лавову, Ужгороду или Виници.

        Ситуацију у Украјини упоредио је са „презатегнутом струном“ и наставио:

        „Уопште нећу бити изненађен ако се на територији Украјине у најскорије време појаве нове народне републике. Прва међу њима могла би да буде Харковска. Лично не видим ништа лоше у појави Харковске Народне Републике. Мени се чини да Украјина улази у период у каквом је био СССР пред свој распад и у фази распада када су се појавиле унутар његових граница нове државне творевине“.

        Захарченко је нагласио да је Доњецка Република спремна да гради односе са Украјином. Упркос променама и потресима који је чекају.

        Председник ДНР је на крају апеловао на студенте да „раде на себи“ како би били успешнији и јачи. Нагласивши притом:

        „Што ви будете јачи - биће јачи Донбас. Наша главна моћ је у нашем јединству“.

        Кијев, међутим, не спава и нема намеру да се лако преда.

        Једна украјинска тенковска бригада јуче у увежбавала нападачка дејства.

        Украјински командоси обучени у руске униформе примећени су у близини линија раздвајања са армијом Луганске области. А то може бити знак да се спрема озбиљна провокација...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари