Трамп индиректно признао да је већ разговарао да Ким Џонг Уном

ПРВО ИЗГОВОРИО ДА ВЕРУЈЕ ДА СА СЕВЕРНОКОРЕЈСКИМ ЛИДЕРОМ ИМА „ДОБРЕ ОДНОСЕ”

  • Замољен да разјасни властите речи, с обзиром да је Кима преко Твитера оштро нападао, Трамп је додатно рекао: „Доживећете ви од мене још много шта. Неки су изненада постајали моји најбољи пријатељи. Могу вам навести 20 примера, а ви можда можете и 30. Ја сам веома еластичан човек”
  • Открио да ће преко измена у споразуму о северноамеричкој зони слободне трговине наерати Мексико да плаћа градњу зида (ограде) на заједничкој граници

          ДОНАЛД Трамп је – у интервјуу листу Wall Street Journal – рекао да сматра да претпоставља сда он са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном има „добре односе”.

          Чак је придодао: „Могуће је да ја са Ким Џонг Уном имам веома добре односе. Знате, ја одржавам односе са људима. Верујем да сте изненађени”.

          Замољен да разјасни властите речи, с обзиром да је Кима преко Твитера оштро нападао, Трамп је додатно изговорио:

          „Доживећете ви од мене још много шта. Неки су изненада постајали моји најбољи пријатељи. Могу вам навести 20 примера, а ви можда можете и 30. Ја сам веома еластичан човек”.

          Упитан да ли је већ имао прилике да разговара са севернокорејским лидером, едседник САД  рекао само ово и оволико:

          Не желим да то коментаришем. Нећу да кажем да ли је тога било или није. Просто нећу да то коментаришем”.

          Трамп је – у истом интервјуу – изјавио да ће Мексико платити подизање зида на заједничкој граници са Сједињеним Државама.

          Открио је да ће то бити индиректно плаћање које ће б ити повезано са променом услова у Споразуму о северноамеричкој зони слободне трговине (НАФТА):

          „Мали проценат од тог новца усмерићу у градњу зида. Тако ће његово подизање плаћати Мексико. Уколико Мексико не пристане на споразум под повољнијим условима за САД – потпуно ћемо одустати од тог споразума. А то ће позитиван развој догађаја за нас”.

          Трамп је, иначе, потврдио да ће на економски форум у Давосу са собом повести 14 министара и саветника.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари