Сакашвили обећава Украјинцима „Нову годину без Порошенка”

ПОЗВАО НА НОВИ ВЕЛИКИ МАРШ И ОФАНЗИВУ НА ПЕТРА ПОРОШЕНКА И ЊЕГОВ РЕЖИМ

  • Обраћајући се демонтрантима у центру Кијева рекао: „Ми морамо изводити контранападе. Морамо се осспособити да одбијамо нападе власти. Позивам да се спремамо за масовну офанзиву на Порошенка. Данас ћемо овај трг освојити до краја. Имамо шансе – ако све будемо радили како ваља. Ми у центру Кијева већ имамо 150 шатора, а наши активисти ће их поставити још 200”
  • ФАКТИ: Многи се већ подуже питају: како је могуће да украјински националисти пристају да их предводи Грузин? Можда им то није најважније јер ни Порошенко није Украјинац, чак ни Словен, већ – Јеврејин. Уосталом, Украјинци у тим стварима имају традицију. Идејни твроац њиховог национализма је такође Јеврејин Степан Бандера. Јеврејин и по оцу и по мајци!

          МИХАИЛ Сакашвили је Грузин, али покушава да се домогне власти у Украјини.

          Њиме, као својом лутком, управљају Американци, али америчка марионета у Киејву – Петар Порошенко тврди да иза њега стоје Виктор Јанукович и олигарх Сергеј Курченко, а иза њих – Москва.

          Само то му одговара. Само то сме да изговори.

          А ево шта му спрема Сакашвили. И како сто објашњава и пакује.

          Управо је позвао учеснике демонстрација у центру Кијева, које је организовао не само његов Рух (покрет) нових снага, да се спремају за „офанзиву на Порошенка и његов режим”.

          На новом митингу испред Врховне Раде (парламента) рекао је дословно:

          Сада се време не рачуна на дане, већ на сате. Сада власт у свакој области Украјине хапси по једног нашег. На дан”.

          Присталицама је објаснио због чега није успело његово хапшење:

          „Прво је Олга (Украјинка са којом живи) легла испред марице. Потом је на њој задње стакло разбио мушкарац са брадом. То је агенте државне безбедности веома иплашило. Тај човек са брадом је члан кримско-татарског меџлиса. Онда су се умешали мушкарац са мерцедесом` и посланик из партије Самопомоћ Андреј Журжиј. Они су својим аутомобилима `марицу` блокирали од напред и отпозади”.

          Из свог ослобађања је извукао овај закључак:

          „Ми морамо изводити контранападе. Морамо се осспособити да одбијамо нападе власти. Позивам да се спремамо за масовну офанзиву на Порошенка. Данас ћемо овај трг освојити до краја. Имамо шансе – ако све будемо радили како ваља. Можемо Нову годину дочекати без њега (Порошенка)”.

          Сакашвили је проценио да је његово ослобађање Порошенковом режиму нанело „штету од које се неће опоравити”. Још је открио:

          „Спремамо нови марш који ће бити упоредив са оним из децембра 2013-те. Разговарајте о маршу са свима око себе. Ми у свим областима украјине скупљамо потписе за иницијативу за импичмент Порошенка. Ми у центру Кијева већ имамо 150 шатора, а наши активисти ће их поставити још 200”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари