NBC News: Тилерсону пао мрак на очи кад је Трамп рекао да нуклеарну моћ САД треба повећати 10 пута

ЈЕДНИ „УЧЕСНИЦИ“ ТАЈНОГ САВЕТОВАЊА ТВРДЕ ДА ГА ЈЕ НАЗВАО „БАЛВАНОМ“, ДРУГИ - „ТУПАНОМ“

Рекс Тилерсон

  • Наводно су му амерички званичници, који су присуствовали тајном саветовању, „укратко указали на правне проблеме које би за собом повукло повећавање нуклеарног арсенала“. Још су му објаснили и да Сједињене Државе - успркос смањењима арсенала и „разоружавањима“ - данас располажу већом војном моћи него икада у својој историји
  • ФАКТИ: Ево, наставља се забијање клина између Доналда Трампа и државног секретара Рекса Тилерсона. Права мета је. наравно, Трамп. Према потезима које је досад вукао - њега нико из света не треба да жали. Али, чињеница је да је Америка која је за њега гласала - бољи део Америке и да и он и тај део Америке сметају најгорем делу Америке

        ПОЛИТИЧКИ противници Доналда Трампа почињу да откривају позадину његовог сукоба са државним секретаром Рексом Тилерсоном.

        Телеканал NBC News, који је први објавио да је Тилерсон за шефа државе наводно рекао да је „балван“, објавио је да се то догодило 20. јула за време Трампових консултација са водећим људима „структура националне безбедности“ за време којих је шеф Беле куће рекао да жели да САД свој нуклеарни потенцијал удесетоструче.

        NBC News тврди - позвавши се на речи неких учесника тог тајног саветовања - да је своју жељу открио док је коментарисао слајд са табелом која је показивала како је протеклих година смањиван амерички нуклеарни арсенал.

        Исти „учесници“ су испричали да су највеће чуђење поводом Трампових речи показали начелник Комитета начелника штабова, генерал Џозеф Данфорд, и шеф дипломатије Тилерсон.

        NBC News открива да су присутни амерички званичници Трампу „укратко указали на правне проблеме које би за собом повукло повећавање нуклеарног арсенала“.

        Наводно су му објаснили и да Сједињене Државе - успркос смањењима и „разоружавањима“ - данас располажу већом војном моћи него икада у својој историји. Дакле: и у поређењу са временом када су располагале већим бројем нуклеарних бомби и ракета-носача.

        „Учесници“ су NBC News открили да су по завршетку тих консултација „неки представници администрације“ чули како Тилерсон шефа државе назива „балваном“. Додуше, неки су били уверени да га је назвао „тупаном“.

        Шта год да је било, ово је у функцији забијања клина између Трампа и Тилерсона.

        Амерички председник је - у интервјуу магазину Forbes - рекао да је то „лажна вест“ и да не верује да је Тилерсон тако нешто рекао. За сваки случај је, ипак, нагласио да је његов IQ већи и од Тилерсоновог.

        Додатно је објаснио да та његова тврдња није уперена против државног секретара и указао:

        „Никога нисам нападао. Не верујем ни у такве нападе (Тилерсона)“.

        Бела кућа је Трампове речи о IQ ипак назвала „шалом“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари