Москва треба да стане на чело светског покрета отпора против дужничког ропства

ХВАЛА ТРАМПУ: НОВЕ АМЕРИЧКЕ САНКЦИЈЕ ДАЛЕ РУСИЈИ ПРИЛИКУ ДА СЕ ДО КРАЈА ОСЛОБОДИ

 • Непријатељ Русије није Запад, није то ни Европа, а чак ни Америка. Није то ни „свет капитализма”, са којим смо ратовали у другој половини ХХ века. Проблем је `закопан` дубље. Рат који је тобоже сада обновљен – у суштини никада није ни престајао
 • У видљивој форми тај рат траје већ 500 година и воде га два принципијелно различита и антагонизована света: свет револуција против света традиције. Заправо, не постоји један Запад већ два, а и две су Европе
 • Чак и Стаљина, којег наши „марксисти” и „комунисти” (који то нипошто нису) уздижу данас као штит, као анти-троцкисту, као анти-револуционара и као настављача Ивана Грозног, то јест – пре свега као зашитника традиције, макар и помало уврнуто схваћене
 • Човеку „златне милијарде” не припадају ни његова кућа (банкар га из ње може избацити за најмање кашњење са отплатама кредита), ни његова држава (одавно бачена у дужничку јаму и у њој везана ланцем), а чак ни будућност (његови потомци рађаће се у дужничком ропству стотине наредних година)? То је свет који је данас објавио рат Русији. То је свет којему је Русија објавила рат

Пише: Владимир МОЖЕГОВ

          ОДГРМИЛИ су плотуни санкција… Прошла је парада руске Ратне флоте... Пробудили смо се у другом свету који је опет постао бипломарни, то јест – вратио се свом нормалном стању.

          Запад и Русија су се сусрели на почетку новог хладног рата. Зато је време да размислимо о главном: са киме имамо намеру да ратујемо? А и какав ми то `светски пол` одсад представљамо?

          Пре свега треба прецизирати: наш непријатељ није Запад, није то ни Европа, а чак ни Америка. Није то ни „свет капитализма”, са којим смо ратовали у другој половини ХХ века.

          Проблем је `закопан` дубље. Рат који је тобоже сада обновљен – у суштини никада није ни престајао.

          У видљивој форми траје већ 500 година и воде га два принципијелно различита и антагонизована света: свет револуција против света традиције.

          Заправо, не постоји један Запад већ два, а и две су Европе.

          Кад је Шпенглер писао о сумраку Европе, он је писао о заласку  модернистичког, револуционарног Запада. Када је Шарл Морас подизао на борбу своју „Француску акцију”, покретоао ју је против модернистичке, републиканске Француске са симптомима разлагања. Када је де Местр подизао заставу контрареволуције против јакобинских погрома, он ју је подизао проти истог зла.

          Чак и Стаљина, којег наши „марксисти” и „комунисти” (који то нипошто нису) подижу данас као штит, као анти-троцкисту, као анти-револуционара и као настављача Ивана Грозног, то јест – пре свега као зашитника традиције, макар и помало уврнуто схваћене.

          Коначно, када је Френсис Фукујама објавио свој „крај историје”, он је објавио крај рата идеологија и славио дефинитивну победу модернистичког револуционарног Запада над традиционалном конзервативном Европом.

          Фукујама је омануо. Традиционална хиљадугодишња хришћанска Европа није умрла. Чак се чини да опет добила заштитника. У виду једине силе која је у стању да се супротстави „глобалном Западу”. 

          Русија је – велики и изненађујући парадокс.

          Наступала је – чак не од времена Петра Великог, него још од Михаила Романова – на страни модернистичких, револуционарних снага које су разарале традиционалну Европу (у време Михаила смо узели учешће у 30-годишњем рату у коалицији Шведске и „протестантске лиге”), али је Русија при том увек унутар себе остајала дубоко традиционална земља.

          Бољшевизам јесте био најнижа тачка пада Русије, али је умногоме био и моменат њеног искупљења.

          Како год се данас односили према Стаљину, управо је од средине 20-их година почело постепено враћање Русије свом традиционалнном конзервативном амплуа…

          Ево још једног парадокса: поштоваоци „црвеног цара” не славе у његовом лику тирана, већ победу над јакобинском тиранијом, то јест - над револуцијом и разарањима.

          Ако погледамо на савремени свет – шта видимо?       

          Видимо онај исти „троцкистички терор”, ону исту јакобинску тиранију”… Разуме се: неизбежно и лицемерно прикривене  „либерално-демократским” велом и незаустав љивом галамом штампе о „слободи личности”. А у стварности већ одавно нема ни „личности”, ни „слободе” …

          Дакле: тај свет нам је објавио рат? Том свету смо ми објавили рат?

          Русија је при свој својој тежњи ка Европи, при свој својој заљубљености у републиканску Француску, увек била нешто друго и нешто много веће.

          Традиционални свет је познавао личност и слободу у много већој мери него шо их зна савремени либерални свет свеопштег најамничког ропства, свет у којем су цели народи стављени под јарам банкарских кредита.   

          Милиони Европљана живе данас у државама чији је дуг толико фантастично велики да ће и њихови потомци фактички остати трајни таоци ропских камата.

          Ти милиони живе у кућама за које ће кредите отплаћивати и њихова деца и унуци, принуђени су да раде од јутра до сутра да би враћали камате (чак и за хлеб који једе – Европљанин мора да узима на дуг код банкара).

          О каквој се слободи у таквом свету може уопште говорити?

          Светска штампа, кој припада банкарима (чак и нонконформистичка марксистичка штампа припада тим истим банкарима) труби о златној милијарди која се купа у слободи и луксузу (на грбачи „црних милијарди” – додају марксисти).

          Али, о каквом луксузу се може говорити ако човеку „златне милијарде” не припадају ни његова кућа (банкар га из ње може избацити за најмање кашњење са отплатама кредита), ни његова држава (одавно бачена у дужничку јаму и у њој везана ланцем), а чак ни будућност (његови потомци рађаће се у дужничком ропству стотине наредних година)?

          То је свет који је данас објавио рат Русији. То је свет којему је Русија објавила рат.

          Зато је преко потребно створити идеологију која ће бити супротна идеологији савременог дужничког ропства, која ће народима дати наду у праву слободу и слободни развој.

          А можда је потребно и стати на покрета отпора.

          Међутим, Русија мора прво сама да се ослободи ропства.

          Због чега је у сиромаштв у огромна земља препуна невероватних богатстава са којима може хранити пола света?

          Русија се економски налази у истом дужничком ропству у којем је Европа. Али, захвљујући свом непотрошеном статусу велике силе и својим огромним богатствима, са којима може практично аутономно да постоји, она има много већу политичку слободу него остале европске земље.

          Иако је у финансијском ропству, Русија је једна од ретких земаља које су у стању да озбиљно говоре о свом политичком суверенитету.

          Тај суверенитет ће постати потпун ако успе да покида ланце финансијског ропства.

          Нове америчке санкције дају јој за то прилику.

          Како можемо да не поздравимо и те санкције и коначни раскид?

          Али, не са Европом, не са Западом нити са Америком. Тамо живе у већини људи какви смо и ми, наша браћа.

          Надамо се да ће резултате ове фазе рата постати наш коначни раскид са разбојничком дружином која је заузела цео свет и хипнотисала његове житеље.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

S_t_o_p's picture
S_t_o_p 13:04 06.08.2017.

 • +33
Voting is closed.

Sve na mjestu i sve je tacno.
Nasa Realnost .

Sloba's picture
Sloba 02:46 07.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Ipak se tu radi o kapitalizmu, ali ne o kapitalizmu koji proizvodi vec o finansijskom i bankarskom kapitalizmu,

https://www.facebook.com/ARussiaeFoda/videos/1788417971198309/

тек успут's picture
тек успут 13:18 06.08.2017.

 • +33
Voting is closed.

Све државе на свету су дужне. Коме су дужне? Ко је тај који све нас држи за јаја?

Србски СКАДАР's picture
Србски СКАДАР 13:26 06.08.2017.

 • +24
Voting is closed.

Бог свемоћни је са вама, желим вам успех .

E.Lirsch's picture
E.Lirsch 16:09 06.08.2017.

 • +20
Voting is closed.

Ne rusija vec KINA. Jaka ekonomski. Rusija mora vojno a kina ekonomski. Davno je trebalo oformiti front protiv NATO-fasista MMF-a i Sv. americke banke. Sve dok se dolar ne urusi americki smrdljivci ce da pljackaju.

MNC's picture
MNC 20:45 06.08.2017.

 • +17
Voting is closed.

Kina je jedna od prepreka da se dolar srusi. Ona ima vise hiljada dolara duga i vise hiljada dolara USA obveznica. Rusija ima ukupno 154 milijarde duga sto moze da vrati u jednom cugu ili da ne padne ako dolar propadne. Ona je svojim duznicima pre par godina oprostila ukupno 130 milijardi dolara, naravno svojim prijateljima. Rotsildi u Rusiji nemaju vise ni dolar.

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 17:06 06.08.2017.

 • +14
Voting is closed.

Бољшевизам јесте био најнижа тачка пада Русије, али је умногоме био и моменат њеног искупљења. Како год се данас односили према Стаљину, управо је од средине 20-их година почело постепено враћање Русије свом традиционалнном конзервативном амплуа…"
______________
Kenja ovaj na nedozvoljenom mestu!

Staljin i Boljshevici vratili Rusiju njenom tradicionalizmu? A, faktichki, unishtili Rusku Ckvu!??? Za vreme Boljshevizma Ruska Imperija izgubila drzhavnost!! BAsh kao i Srbija za vreme KAradjordjevicha!
Buahahaha....

iki's picture
iki 22:07 06.08.2017.

 • +20
Voting is closed.

A zaboravljaš da se Staljin tokom Drugog sv. rata vratio i Crkvi i Bogu?!I jste se vratio konzervativizmu, pa je tako i živeo.Iza sebe nije ostavio nikakav kapital i nikada, bar ja koliko sam čitala, nije obukao neko luksuzno odelo. Ostavio je čak i okrpljene čarape, kao i naša Kraljica u izbeglištvu , u Engleskoj, koja je iza sebe ostavila zaista okrpljenu garderobu. Ipak ,treba da im se prizna da su bili skromni, u celoj njihovoj veličini, a ne kao ove golje i drolje, a znate kako oni žive i na čiji račun.?! I da dodam da i dan danas mnogi u bivšem SSSR žale za tim, Staljinovim , vremenom.

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 17:45 06.08.2017.

 • +14
Voting is closed.

!

Aнадир67's picture
Aнадир67 20:06 06.08.2017.

 • +18
Voting is closed.

У свим глобалним играма и плесовима немојте заборавити донекле скривен, али суштински зачин а то су иврити, илити жидови. Подмукли до крајњих граница.

mrljavko's picture
mrljavko 02:20 07.08.2017.

 • +14
Voting is closed.

Da li od rasutih i informacija od nemila do nedraga moze da se oformi jedan jedinstveni stav. Verovatno da ne, posebno ako su sve zavere protiv nas i sakrivene u svim nasim dzepovima i neprepoznatljive jasno u svim nasim postupcima, a da ne kazemo da ne znamo gde je sta. Sta je ko i kako je bilo za nekih tamo vremena, nije jasno koliko to odlucuje u nasem danasnjem vremenu. Dakle prvo treba otkriti jasno pravu strukturu drvrta da bi se ono napalo. Ne satoji se drvo samo od listova, koji se mogu ni otkinuti, vec od stabla koje kad se obori, drveta vise nema. Upravo u svemu uvek postoje one esencijalne stvari, detalji koji se mogu napasti i tesko branit, a ja to ne vidim da je autor clanka uspeo da sagleda. Pored toga svaka nerutinska stvar, nerutinskom poslu prilazi se samo sa jednog kraja i to redosledom uticajnih akcija i uvek je potrebno znati, ova pa ova. Rutinski ponavljajuci poslovi mogu se obaviti u paralelnom radom sa vise napada jednovremenom na vise strana. Prave promene duz novosvajanog pocinju od samo jednog definisanog pocetka,samo sa jednog kraja. Ako se on ne zna onda se ne zna ni sta se radi, ni sta je cilj. Moze ovo da izgleda i kao tupadzisko filozofiranje, ali kazem da se autor drzao sveka onoga sto sam naveo, verovatno bi nam i cilj i metod i nadanje bilo mnogo jasnije. Da je veoma uopsteno kritikovao to nam je bilo vise nego jasno, ali u nekoj siroko razijenoj i neodredjenoj formi. Da li je on to hteo svojim apstrakijama filozofiranja da prevazidje ovo moje tupadzisko filozofiranje to ne znam, ali od napisanih clanka mi ocekujemo i nesto jasno da nam saopsti. Inace cemu. Neosporno da je i mene moguce to isto pitanje pitati, cemu tvoj komentar, a ja kazem da me neko i idejno i sa planom i sa ciljem i sa metodom posavetuje onim sto meni nedostaje. Ako to nije tako onda cemu komentar.
Pitanje duznickog ropstva, moze se definisati i kao nedovoljno regulisan balans jednog funkcionalnog sistema.
Pojam stampanja novca, upravo je radni potsticaj civilizovanog drustva. Uravnotezene emisija novca i inflacija teku kroz finansijaki sistem i stalno potsticu na rad. Ako to nije preterano, to je i ujedno veoma zdravo. Krediti su prodaja buduce rdne obaveze i ako se progres i potsticaj stvara iz kredita on moze da se planski kontrolise kreditnom politikom. I to je zdravo u odnosu na haoticno grdjenje buducnosti. Kome je novac duzan, zar je to vasno, obzirom da je novac samo poverenje obecanjima. Kada se to poverenje izgubi i novac nestaje, propada. Dakle i poverioci ne drze nista cvrsto u rukama. Ipak novac efektivno pomera vlaasnistva i preraspodele dobara. Pa gde su te falinke. U nekontrolisanom stampanju primarnih emisija. U preteranom kreditnom zaduzivanju daleko u buducnost, koje se ostvarenim radom ne moze vratiti. U neizbalansiranoj preraspodeli dobara uticajem verovanjem u priholosku i vojnu snagu snagu poverioca. Ima toga jos sto nije pomenuto. Dakle tu postoji neki niz anomalija finansijskog sveta i finansijskog kapitala, pa bih ja voleo da imam bolje kriterijume da kazem sta je normalnije a sta nije normalnije, ocogledno da bas vojni faktor tu znacajno dominira i unosi svoj sud u finansijaka kretanja. Ocigledno da ne mozemo da rusimo sve, ali mozemo tacno neke stvari da vidimo i da ih napadamo i ispravljamo ili ako su tesko pogresne da ih onemogucimo. To je ondq mnogo konkretnije i mnogo bolje. Ocigledno je i da se vojni faktor treba sagledati u pravom svetlu i reci realna i pragmaticna rec o njemu. Rusija je to dobro shvatila.

Sloba's picture
Sloba 02:47 07.08.2017.

 • +15
Voting is closed.

Посматрач's picture
Посматрач 11:00 07.08.2017.

 • +11
Voting is closed.

Музика и плес да умреш за!
(Оде ми сат времена спавања, Слобо. После ме пребацило на јутуб и само сам разрогачио очи и гледао и слушао. Ја се и данас живо сећам Аксиње, Наташе и Григорија!
"Козаци" сам читао пре равно 50 година.
Ди ме нађе!
Крив си!)

Посматрач's picture
Посматрач 09:53 07.08.2017.

 • +11
Voting is closed.

Ја сам разумео да Руси поистовећују Стаљина са Патријархом Павлом.
Иако нисам разумео зашто.
Јел због Стаљиновог одела, које никад није било луксузно?
Патријарх Павле је сам правио своје ципеле и сам их крпио.

Додај коментар