Бугајски: Црна Гора не треба да уђе у западнобалканску царинску унију

ТВРДИ ДА БИ БИЛА У ДРУШТВУ НЕРАЗВИЈЕНИЈИХ ЗЕМАЉА И ДА БИ МОГЛА ПОСТАТИ ЖРТВА РУСИЈЕ

* ФАКТИ: Ево га, повампирио се један од клинтоноида! Хајде што тврди да је Црна Гора развијенија од својих суседа, али немачко-бриселску царинску конструкцију за тзв. западни Балкан покушава да фактички припише Русији. Проглашава је, у најмању руку, за руско ловиште. Још тврди да Русију више забрињава чланство балканских земаља у ЕУ него њихово чланство у НАТО! Али, колико год све ово било сулуда анти-ЕУ конструкција, добро би било да Црна Гора не уђе у унију коју торпедује Бугајски. Јер, то би било проширено тржиште „велике Албаније“…

_______________________________________________________________________

         ЦРНА Гора не треба да прихвати предлог за стварање царинске уније Западног Балкана, оценио је амерички аналитичар Јануш Бугајски.

         По његовом објашњењу које преноси подгорички лист „Побједа", идеју о царинској унији може да искористи Русија да би омела или спречила улазак Црне Горе у Европску унију.

         Пристајањем на царинску унију, Црна Гора би се, сматра Бугајски, везала за мање развијене суседне земље, што би омело њен улазак у ЕУ, а то је, како наводи, главни циљ Русије.

         Бугајски је оценио да Русију више забрињава чланство балканских земаља у ЕУ него њихово чланство у НАТО јер, како је навео, Москва настоји да "потопи пројекат Европске уније".

         Русија, сматра Бугајски, лакше може утицати на балканске државе ако остану ван ЕУ и зато ће учинити све да спречи њихову европску интеграцију.

(Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари