Председник Абхазије преживео и шести покушај атентата!

СВИ И У СУХУМИЈУ И У МОСКВИ СКЛОНИ СУ ДА

И У ПОСЛЕДЊЕМ АТЕНТАТУ ВИДЕ „ГРУЗИЈСКУ ВЕЗУ“

Александар Анкваб

  • Није необичност само у шест атентата које је Александар Анкваб преживео. Куриозум је и то што су плаћене убице, које га „лове“, у сва четири последња покушаја користила - базуке
  • Анквабу је ово био први атентат откад је на месту председника црноморске државице која је у време распада СССР прогласила независност (од Грузије), а четири пута је некако извлачио живу главу док је био председник владе

            НА председника Абхазије Александра Анкваба извршен је неуспели атентат. Његов службени аутомобил нашао се - на путу Сухуми-Гудаута - под ватром два пушкомитраљеза и једне базуке, али је Анкваб остао неповређен и дошао у свој службени кабинет, али је један од њгових телохранитеља погинуо док су четворица била рањена.

            Анквабу је ово био укупно шести атентат, али први откад је на полжају шефа грузијске аутономије која се у време распада СССР прогласила за независну државу. Четири је преживео док је председник владе Абхазије.

            Званична Москва, која подржава независност Абхазије, оценила је да је најновији атентат на Анкваба „покушај дестабилизације ситуације“ у тој црноморској државици.

            Није, међутим, необичност само у шест атентата које је Анкваб преживео. Куриозум је и то што су плаћене убице, које га „лове“, у сва четири последња покушаја користила - базуке!

            Кућа у којој је тада живео Анкваб, 2010. је била гађана из базуке, али је он тада био само лакше рањен у ногу и руку. Три године раније: опет базука, али је абхаски лидер опет био мачка са девет живота. Прошао је са лаком контузијом и неколико шрапнела у леђима.

            Секретар Савета безбедности Абхазије, Станислав Лакоба, оценио је да се ради о „диверзантко-терористичком акту“

            Сви и у Сухумију и у Москви склони су да и у последњем атентату виде „грузијску везу“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари