Познати украјински борац против Донбаса одбио да cе рукује са Порошенком

МЕРКЕЛ И МАКРОН ПРЕ НЕКОЛИКО ИЗБЕГЛИ ДА СЕ ЗАЈЕДНО СА ЊИМ ПОЈАВЕ ПРЕД НОВИНАРИМА

  • Поздравио се са другим учесницима церемоније доделе награда учесницима такмичења Invictus Games, а игнорисао Порошенкову пружену руку. Прошао је мимо њега и односи се према шефу државе као према „смрдљивом сиру“ и након што га је овај потапшао по рамену

          СВИ експерти за Украјину слажу се у једном: да ће та земља даље деградирати и да њен председник, Петар Порошенко, иде путем без повратка.

          Ово последње се може посматрати безмало сваки дан.

          На церемонији доделе награда учесницима такмичења Invictus Games, борац украјинско националистичког пука „Азов“ Олег Толмачев одбио је да се рукује са Порошенком.

          На видео-снимку се види како се Толмачев поздравља са другим учесницима церемоније, а игнорише Порошенкову пружену руку. Пролази мимо њега и односи се према шефу државе као према „смрдљивом сиру“ и након што га овај потапше по рамену.

          Пук „Азов“ припада Националној гврди Украјине. Учествовао је у борбама у Донбасу.

          Русија је против његових припадника покренула више кривичних поступака због огрешења о ратно право.

          Поступак Толмачева је за Порошенка – шамар. Од својих.

          А још му `звонби у ушима` од шамара који је 10. маја добио од туђих.

          Порошенко се, наиме, у немачком граду Ахену срео са Ангелом Меркел и Емануелом Макроном. Његов кабинет је све украјинске редакције обавестио да ће се њих троје – одмах по завршетку разговора – заједно обратити новинарима.

          Немачка канцеларка и француски председник нису, међутим, пристали да на новинарска питања одговарају заједно са њим.

          Зиме су – по проценама – показали да украјинског председника не сматрају себи равним, а и да не желе да `полажу рачун` за оно што његов режим чини и избегава да учини.

          Порошенко је био принуђен да се на прес-конференцији појави сам. Додуше, рекао је да Париз и Берлин подржавају долазак у Донбас мировне мисије УН.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари