Плачу за јадним ненаоружаним цивилима, а у Сирији већ имају своју Free Syrian Army

ЗАПАД НЕ ОДУСТАЈЕ ОД НАМЕРЕ

ДА СИРИЈУ ПРЕТВОРИ У НОВУ ЛИБИЈУ

  • Сиријских власти саопштиле да су у Хомсу ухапсиле „18 терориста“ (Лос Анђелес Тајмс објавио да су у том граду убијена 24 цивила), а да је у провицији Идлиб похапшено још 140

        ВОДЕЋЕ западне земље - које су у Либији поново омирисале и крв и нафту - не пропуштају ни један једини дан да Сирију буше изнутра.

        Својој петој колони унутар сиријске опозиције дали су миг да поново крене у акцију у граду Хомс. И, демонстранти се поново појавили на улицама, дошло је до њиховог судара са полицијом а Лос Анђелес Тајмс је објавио да су у том обрачуну убијене 24 особе.

        Не тврди се отворено да су то најновије жртве „диктаторског режима Башара Асада“, али се - сугерише. Наравно, са намером да се унапред некако легитимише претварање Сирије у нову Либију.

        Шта је стварно било у Хомсу - на Западу никога не интересује. Још мање званично саопштење сиријских власти да су у томе граду ухапсиле „18 терориста“, а да је у провицији Идлиб похапшено још 140!

        Ништа ту није случајно. Смишљено се у западној и светској јавности ствара утисак да Асадов режим немилосрдно ликвидира мирне и ненаоружане цивиле чији је једини грех што траже демократске промене у земљи и Асадову оставку. За скривене режисере „нове Либије“ би, наравно, упирање прстом у новоформирану «Слободну сиријску армију» било офирање својих и зато је потпуно искључено.

        Иначе, Асад изјавио да он нема намеру да попусти пред организаторима грађанског рата у Сирији. Мада је истовремено изразио страховање да мешање Арапске лиге  у унутрашње ствари Сирије може испровоцирати повод за војну интервенцију Запада против његове земље, поновио је да му не пада на памет да се повлачи и да ће свим средствима осујетити нове војне акције такозване «Слободне сиријске армије» (Free Syrian Army).

18:45ч

        БРОЈ  погинулих у сукобима демонстраната са полицијом у Каиру већ се попео на - четири.

        Дан раније су пале две жртве - по једна у престоници и у Александрији. А две последње - у хаосу који је завладао на тргу Тахрир и око њега кад су десетине војних и обичних полицајаца искочиле и борних кола и почеле да пендрецима растерују демонстранте.

        Напад је почео чим су се мало разишли облаци сузавца којим је полиција дотад одбијала демонстранте од министарства полиције. Пред првим налетом „снага реда“, демонстранти су се повукли у оближње улице, а нападачи су им порушили шаторе у којима су провели две претходне ноћи. Међутим, врло брзо су се вратили на трг. Упркос томе што је полиција при том неколицину ухапсила.

        Током поподнева 20. новембра демонстрације су избиле и у Суецу.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари