Партија Груевског објавила да има намеру да се брзо врати на власт

 ОБЕЋАО ВЛАДАЈУЋОЈ КОАЛИЦИЈИ ПОДРШКУ ЗА БРЗИ УЛАЗАК МАКЕДОНИЈЕ У ЕВРОПСКУ УНИЈУ И НАТО

* Никола ГРУЕВСКИ: Јединствени смо у намери да и даље аутономно и суверено доносимо своје одлуке поводом кључних питања за Македонију

* Оценио да је његова странка тренутно у опозицији зато што је то вештачки направљено да би била доведена на власт партија која ће реализовати интересе других центара моћи

         НАЈВЕЋА опозициона странка у Македонији - ВМРО ДПМНЕ која је истовремено и највећа странка етничких Македонаца - обележила је вечерас 27 година од оснивања под мотом „Јединствени“ и објавила да је у току унутарпартијско преструктурирање и кадровско освежавање.

         Лидер странке и бивши премијер Никола Груевски је, на прослави у Музеју македонске револуционарне борбе, рекао да је у току последња фаза унутарпартијског дијалога за кадровске промене и изградњу нове политике, са циљем повратка на власт.

         Мото „Јединствени“ објаснио је овако:

         „Јединствени смо у непоколебљивости и истрајности борбе за стратешке државне и националне интересе. Јединствени смо у намери да и даље аутономно и суверено доносимо своје одлуке поводом кључних питања за Македонију“.

         Груевски је истакао да је ВМРО ДПМНЕ била и јесте једини бранилац државности Републике Македоније. Према његовим речима, странка је тренутно у опозицији, зато што је то вештачки направљено да би била доведена на власт партија која ће реализовати интересе других центара моћи.

         „Брзо ће доћи дан када ће се ВМРО ДПМНЕ вратити и показаћемо зрелост и одговорност да поново водимо Македонију ка новим успесима и новим подвизима“, рекао је Груевски.

         Он је рекао да ВМРО ДПМНЕ мора де се реструктурира и у правцу поправљања односа с међународном заједницом, али и у „изградњи аутентичне политике према мањим заједницама“.

         Лидер ВМРО ДПМНЕ је истакао и да партија мора да ради на, како је рекао, исправљању криве слике коју су међу Албанцима о њој створили неки медији и политичке структуре.

         „Албанци могу да рачунају на ВМРО ДПМНЕ у будућности и ако желе да градимо заједно заједничку државу у којој ће бити сви, и Турци, и Срби, и Роми, и Власи и остали, имају нашу пружену руку“, рекао је Груевски.

         Обратио се и руководству СДСМ, нагласивши да ће имати подршку ВМРО-ДПМНЕ у свему што буде водило брзом уласку Македоније у Европску унију и НАТО.

         Поред 27 година од формирања, та опозициона странка је обележила и 124 године историјског ВМРО на коју се позива као наследница.

 

(Бета - Факти)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари