Орбан: Мађарска мора бити мађарска - неће Брисел управљати нашим унутрашњим стварима

„ОГРАДА НА ГРАНИЦИ СА СРБИЈОМ ОСТАЋЕ ДОК САМ ЈА ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ У БУДИМПЕШТИ“

Виктор Орбан

       МАЂАРСКА је увек била проевропска земља. Ми и даље бранимо праве вредности Европе, а ЕУ-чиновници у Бриселу су стали на страну терориста - оценио је Виктор Орбан.

       Мађарски премијер је ово рекао у националном парламенту и додатно указао:

       „Мађарска никада није била антиевропска земља. Наша влада се држи истински европских позиција, укључујући и поделу надлежности између држава чланица ЕУ и Брисела. Позицију је променио Брисел“.

       Орбан је у овом контексту навео да је Европска унија осудила пресуду којом је један мађарски суд сиријског мигранта Ахмеда Хамеда осудио на 10 година затвора због напада на полицију за време нереда на граници са Србијом.

       Додао је да је Брисел отворено стао на Хамедову страну, демонстрирајући на тај начин да му је „апсурдна лаж Ахмеда Хамеда важнија од безбедности Мађара“.

       Орбан је поручио Бриселу да ће ограда на граници са Србијом остати све док је он председник владе у Будимпешти. Такође: да Мађарска неће дозволити Бриселу да је уцењује обавезним квотама за пријем избеглица:

       „Ми желимо, рекао је, да Мађарска буде мађарска, а Европа - европска. Европска унија нису само чиновници у Бриселу. Ми нећемо дозволити Бриселу да управља нашим унутрашњим стварима!“

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари