О, имами из џамија, агитујте код маса да покрену џихад!

Једина преостала Гадафијева телевизија емитовала његово последње обраћање нацији

  •    Ово је час мучеништва или победе! Водите битке свуда! Непријатељ ће свуда бити поражен! Непријатељ је слаб! Непријатељ је слаб и ослања се на НАТО! А НАТО је такође слаб, НАТО се повлачи! НАТО не може да издржи!

  •    Напредујте у свим областима! Непријатељ ће бити поражен у свим областима! Непријатељ је слаб! Непријатељ је слаб и ослања се на НАТО пакт! А и НАТО је слаб!

  •    НАТО преиспитује ситуацију. НАТО није у стању да настави до бесконачности. Није у стању на настави до бесконачности ни у ваздуху. Ма нек иде дођавола и у ваздуху!

     УПРКОС извештајима да њен програм није више у етру, либијска Телевизија Ал-Уруба, потпомогнута од сиријске телевизије, емитовала је последњи говор либијског лидера Моамера ел-Гадафија 25. августа око пола пет поподне.

     Факти преносе интегралну верзију говора:

     „У току је борба против непријатеља, против пацова. Победићемо их, даће Алах, борбом наоружаног народа. Победићемо их одлучношћу слободе, суверенитета, достојанства и славе. Не бојте их се, никада! Бога се бојте! А ви сте ближи Богу од њих!

     Они су неверници, отпадници, крсташи. Они уопште неће имати милости за вас. Стога: немајте милости за њих!

   „О млади Триполија, борите се, за улицу по улицу, за сокак по сокак, за кућу по кућу.“

     О млади Триполија, борите се, за улицу по улицу, за сокак по сокак, за кућу по кућу. Борите се против њих. Они ће бити скршени вашим пушкама. Биће скршени вашим пиштољима, борбом људи и жена.

     Жене се могу борити из својих кућа. Људи се могу борити на терену, на улицама и на трговима. Борите се! О ви, наша племена Ал-Џуфре, марширајте, марширајте на Триполи како што сте марширали на Триполи онда када су га Италијани напали 1911. Понавља се исти марш. Сукобите се са њима! Сукобите се и очистите велики Триполи од тих пацова и агената колонијализма.

     Наша племена у Ал-Варшафани, у Четири области, марширајте ка Триполију.

     Наставите са вашим маршом на Триполи, као што су ваши преци марширали да би учествовали у биткама у Ал-Ханију и Абу-Милијани. Сада, битка се стварно одвија у Ал-Ханију и Абу-Милијани и Ал-Шуту.

   „О ви, шеици из џамија, имами из џамија, проповедници, клерици, агитујте код маса да покрену џихад. Агитујте код младих да покрену џихад, изађите и предводите их!“

     Исте се битке поново воде. Повратите обичаје ваших предака. Повратите обичаје ваших предака!

     Повратите обичаје ваших предака и донесите их овога пута свим људима и женама. Они морају марширати на Триполи да га очисте!

     А што се тиче младих у Триполију, у свим деловима Триполија, они се морају борити и борити и - никада се не смеју предати!

     Непријатељ ће бити поражен! НАТО ће бити поражен, даће Бог!

     Племена ван Триполија морају марширати на Триполи, морају наставити свој марш ка Триполију.

     Свако племе мора ситуацију у овој области ставити под контролу и спречити непријатеља да крочи на ову чисту земљу.

     О ви, шеици из џамија, имами из џамија, проповедници, клерици, агитујте код маса да покрену џихад. Агитујте код младих да покрену џихад, изађите и предводите их!

     Изађите на улице и борите се. Ово је час мучеништва или победе! Водите битке свуда! Непријатељ ће свуда бити поражен! Непријатељ је слаб! Непријатељ је слаб и ослања се на НАТО! А НАТО је такође слаб, НАТО се повлачи! НАТО не може да издржи!

     НАТО не може издржати ни у ваздуху, а и дођавола с њим - ако и остане у ваздуху!

   „Побуњеници су монструми! Не дајте им да буду испостава колонијализма. Не остављајте Триполи тим пацовима! Никада га не остављајте! Борите се против њих! Побијте их!“

     Напредујте у свим областима! Непријатељ ће бити поражен у свим областима! Непријатељ је слаб! Непријатељ је слаб и ослања се на НАТО пакт! А и НАТО је слаб!

     НАТО преиспитује ситуацију. НАТО није у стању да настави до бесконачности. Није у стању на настави до бесконачности ни у ваздуху. Ма нек иде дођавола и у ваздуху!

     Ови (побуњеници) ће ударати вашу част. Они ће ударати на вашу част и достојанство и у вашим кућама. То су њихови манири. Они немају никакве манире!

     Побуњеници су монструми! Не дајте им да буду испостава колонијализма. Не остављајте Триполи тим пацовима! Никада га не остављајте! Борите се против њих! Побијте их! Побијте их брзо!

     Ви сте велика већина која надвладава. Ви сте правили милионске маршеве. Сад направите исте милионске, борбене маршеве. Изађите на улице и у градове.

     Не бојте се бомбардовања! Не плашите се бомбардовања! Бомбардовање вас неће стићи. Они ће ударити сами на себе. Немојте се бојати бомбардовања, никада! То су гранате. Не бојте их се. Не бојте се! Не предајте Триполи!

   „Либија је за вас, а не за Француску, не за Саркозија, нити за Италију! Она неће бити четврта обала за Рим, као што то желе поново да буде!“

     Нека племена марширају одасвуда да ослободе Триполи. Заузмите позиције у џамијама, заузмите позиције у солитерима, заузмите кровове кућа, заузмите радње са обе стране улице и борите се одатле. За непријатеља да не буде скровишта!

     Да не буде ниједног безбедног места за непријатеље! Борите се против њих и убијајте их. Они су само мале групе. А ви сте велика већина која ће превладати.

     Ви сте бучне масе. Либија је за либијски народ, а не за агенте! Либија је за либијски народ а не за колонијализам!

     Либија је за вас, а не за Француску, не за Саркозија, нити за Италију! Она неће бити четврта обала за Рим, као што то желе поново да буде!

     Борите се против њих. Либија је за вас! Триполи је за народ Триполија! Он није за агенте који се ослањају на НАТО!

     То су агенти. Они нису из Триполија. Они нису синови Триполија! Они су странци! Они су издајници! Триполи је за вас, за наше људе и жене.

     Изађите и ослободите Триполи. Уништите их где год да их нађете! Борите се против њих! Казните их! Нека масе марширају одасвуда ка Триполију!

     Напред, напред, напред!“

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари