На сарајевском аеродрому замало прави окршај Ердогановог обезбеђења и граничне полиције БиХ

ТУРЦИ БИЛИ АРОГАНТНИ И БАХАТИ, БИЛО ДОШЛО И ДО ФИЗИЧКОГ НАГУРАВАЊА

* Чланови обезбеђења турског лидера  из авиона извукли оружје те га ставили за појас, али све се смирило када је изашао Реџеп Тајип Ердоган

_______________________________________________________________

         ПРАВА драма одвијала се данас на писти сарајевског аеродрома када је дошло до сукоба између припадника Граничне полиције БиХ и чланова личног обезбеђења предсјдника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, објавио је сарајевски информативни портал Klix.ba.

         Наиме, приликом слетања авиона у којем се налазила делегације Републике Турске на челу са Ердоганом, чланови његовог обезбеђења су због недоличног понашања те одбијања процедура и редовне контроле дошли у вербални, а затим и кратки физички окршај са припадницима Граничне полиције БиХ која је надлежна за Међународни аеродром у Сарајеву.

         Након препирке кренуло је нагуравање, а чланови турског обезбеђења су из авиона извукли оружје те га ставили за појас, а све се смирило када је из авиона изашао Ердоган.

         Овај догађај за Klix.ba је потврдио директор ГП БиХ Зоран Галић који је похвалио професионализам и реакцију припадника бх. полицијске агенције.

         "Они који долазе у БиХ морају да поштују законе БиХ, а не да покушавају да буду изнад њих. Похваљујем реакцију Јединице Граничне полиције БиХ јер да они нису били професионални и на нивоу на којем треба да буду, дошло би до отвореног сукоба", рекао Галић је за Klix.ba.

         Додао да чланови Председништва БиХ када путују у иностранство увек поштују законе других држава.

         Чланови Ердогановог обезбеђња и раније су, како сазнаје сарајевски портал, приликом долазака у БиХ били арогантни и бахати, а данас су изазвали реакцију Граничне полиције БиХ.

         Иначе, делегација Турске борави у Сарајеву због самита Процеса сарадње Југоисточне Европе који се одржава на министарском и председничком нивоу у Сарајеву и на Јахорини.

         Ердоган ће се састати са члановима Председништва БиХ, а затим присуствовати свечаној вечери. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари