Мулер не шаље Флина у затвор јер му је „знатно помогао“ у истрази

САМО 22 ДАНА БИО ТРАМПОВ САВЕТНИК ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ

* Изјаснио се кривим 2017. године и признао да је лагао америчком Федералном истражном бироу поводом својих разговора с бившим руским амбасадором у САД Сергејом Кисљаком

___________________________________________________________________________

         СПЕЦИЈАЛНИ амерички тужилац који истражује наводно руско мешање у америчке председничке изборе Роберт Мулер не тражи затворску казну за Мајкла Флина, краткорочног саветника за националну безбедност председника САД Доналда Трампа, позивајући се на његову "знатну помоћ" у истрази.

         У судском документу тужилац наводи да се с обзиром на знатну помоћ оптуженог сматра "одговарајућим и оправданим" да му се изрекне казна близу најниже предвиђене, која не укључује казну затвора.  

         Мајкл Флин, саветник Трампа док је био председнички кандидат и затим његов саветник за националну безбедност током 22 дана, изјаснио се кривим 2017. године да је лагао америчком Федералном истражном бироу (ФБИ), конкретно око његових разговора с руским амбасадором у САД Сергејом Кисљаком. Он је такође прихватио да сарађује са судом.

         "Оптужени је помогао у више текућих истрага", пише у документу и наводе се истраге које се односе на све везе или координацију између руске владе и појединаца повезаних с изборним штабом актуелног председника Доналда Трампа.

         Тужилац је навео да је Флин учествовао у 19 разговора са његовим службама или другим правницима америчког министарства правде.

         Специјални тужилац Мулер задужен је да установи да ли је било дослуха између руских званичника и чланова изборног штаба Доналда Трампа 2016. године. Његову истрагу Трамп редовно назива ловом на вештице, и стално оштро критикује Роберта Мулера.

          Мулеров документ је намењен да усмери судију који ће изрећи казну Флину, једином члану Трампове админситрације који се до сада изјаснио кривим у истрази. Изрицање казне најављено је за 18. децембар у окружном суду у Вашингтону.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари