Јулију Тимошенко трују у затвору?

 

СВЕ ЛОШИЈЕ ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ БИВШЕ УКРАЈИНСКЕ ПРЕМИЈЕРКЕ 

  • Њен адвокат тврди да она има непознату болест. Наводно, њено здравствено стање је толико лоше да не може да направи ни неколико корака колико јој је дозвољено

     У ЈАВНОСТИ  су се појавиле информације да бившу премијерку Украјине Јулију Тимошенко трују у затвору, а према изворима њених присталица, Тимошенко има маснице по целом телу и попуцале вене, преносе светски медији.

     Њен адвокат тврди да Тимошенко има непознату болест. Наводно, њено здравствено стање је толико лоше да не може да направи ни неколико корака колико јој је дозвољено. Тимошенко није дозволила да је прегледају затворски лекари док Министарство здравства Украјине није удовољило захтеву њене одбране да то учини независни лекарски тим.

     Забринутост здравственим стањем Тимошенко прошле недеље изразила је и портпарол шефице дипломатије ЕУ Кетрин Ештон.

     „ЕУ је веома забринута здравственим стањем Тимошенко која болује од тајанствене болести. Њено здравље се погоршава и украјинске власт иморају да јој обезбеде одговарајућу негу“ , рекао је портпарол Мајкл Ман.

     Шеф делегације ЕУ у Кијеву затражио је од украјинских власти право да се састане са Тимошенко у затвору, али још чека одговор власти.

     Фонет 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари