„Јашаревићу је потребан психијатар, он није свестан својих поступака!“

У ТОКУ ЈЕ САСЛУШАЊЕ

НАПАДАЧА НА АМЕРИЧКУ АМБАСАДУ У САРАЈЕВУ

 СИПА у Горњој Маочи

  • Вођа вехабита из Горње Маоче Нусрет Имамовић: „За напад на амбасаду се не може наћи оправдање. Циљ вехабијске заједнице је да подучава и приближава људе исламу, а не да их позива на насиље“

        ГОРЊА МАОЧА - Напад на америчку амбасаду је неисправан поступак, не подржавамо га и не позивамо људе да иду  тим путем, изјавио је вођа вехабијске заједнице из Горње Маоче Нусрет Имамовић на састанку са присталицама, поводом напада вехабије Мевлида Јашаревића на зграду амбасаде САД у Сарајеву у петак.

        „За напад се не може наћи оправдање“, рекао је Имамовић.

        Он је изјавио да је циљ вехабијске заједнице да подучава и приближава људе исламу, а не да их позива на насиље.

        У суботу су специјалне полицијске јединице спровеле акцију претреса Горње Маоче, која се у медијима карактерише као вехабијско село, ради откривања Јашаревићевих сарадника.

        Иначе, Дино Печенковић и извесни Ахметспахић, ухапшени у јучерашњој полицијској акцији у Горњој Маочи, признали су да су довезли Јашаревића у Сарајеву за што им је било плаћено.

        Тужилац Тужилаштва БиХ Дубравко Чампара рекао је да су припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ  у Горњој Маочи „извршили истражне радње над две особе“, те да је пронађена и Мирела Јашаревић, супруга Мевлида Јашаревића, „над којом се, такође, проводе истражне радње, након којих ће бити одлучено о даљем поступању са овим особама“.

        У једној кући у Горњој Маочи пронађени су и лични документи Јашаревића, а претреси су извршени и на неколико локација у Сарајеву, током којих је ухапшен Семир Е. Срна сазнаје да су припадници СИПА претресли и кућу Нусрета Пашалића у Горњој Маочи, али да он није приведен.

        Припадници МУП-а Србије у Јашаревићевој кући у Новом Пазару пронашли војну униформу и књиге о екстремном исламу.

        Сенад Дуповац, Јашаревићев бранилац, изјавио је да је његовом брањенику потребна психијатријска помоћ, односно да је „несређен и да није свестан својих поступака“.

        „Овде ће бити неопходна медицинска вештачења“, оценио је Дуповац.

        Чампара ништа од овога није коментарисао. Само је рекао да је у току пауза у Јашаревићевом саслушања у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву, те да ће оно бити настављено.

        Додао је да је Суд БиХ доделио Јашаревићу браниоца по службеној дужности и да ће Тужилаштво предложити притвор, чим он буде способан да изађе из болнице.
 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари