Изетбеговић: Са Ердоганом ћу договорити финансирање аутопута Сарајево-Београд

ОТКРИО ДА ДЕО АУТОПУТА ПРЕКО ВИШЕГРАДА ТРЕБА ДА ИМА „КРАК ПРЕМА НОВОМ ПАЗАРУ“

  • „Нашег пријатеља нешто не воле на Западу, а има пуно искомплексираних Бошњака који га не воле ни у овој земљи“, рекао је Изетбеговић на трибини одржаној у организацији Асоцијације младих СДА Илиџа

        ПРЕДСЕДНИК СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да наредне седмице у Сарајево долази турски председник Реџеп Таип Ердоган са којим ће, између осталог, договорити модел финансирања аутопута од Сарајева до Београда.

        Изетбеговић је додао да ће договорити модел финансирања ауто-пута према Београду преко Тузле и назад, преко Вишеграда, са краком за Нови Пазар.

        „Нашег пријатеља нешто не воле на Западу, а има пуно искомплексираних Бошњака који га не воле ни у овој земљи“, рекао је Изетбеговић на трибини одржаној у организацији Асоцијације младих СДА Илиџа.

        Он сматра да је проблем тим људима што је Ердоган „један моћан муслимански лидер каквог одавно није било“.

        „Нису им мрски муслимани који су примитивни, нешколовани, који им нису конкуренција. Али, када се једна Турска са 20. места за десет година попне на десето место када је реч о економском развоју, кад једно чудо праве, кад праве највећи аеродром на свету, кад носи терете унутрашњег тероризма, унутрашњег рата и свих оних ратова које има око својих граница и кад има три милиона избеглица те брине о њима, такав човек им иде на нерве“, истакао је Изетбеговић.

        Он је поручио да ће турском председнику показати да има и пријатеље, да има и оних „који су поносни на њега“, преноси телевизија N1.

        Министарство иностраних послова БиХ саопштило је раније да је примило информацију о најави радне посете председника Турске Реџепа Таипа Ердогана БиХ и проследило је Председништву БиХ као органу надлежном за комуникацију са органима других земаља у рангу шефа државе.

        Турски медији раније су најавили да би Ердоган требало да одржи велики предизборни скуп у Сарајеву, 20. маја, након што су му Немачка и Аустрија забраниле организовање политичких скупова у тим земљама.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари