И Звиздић критикује Додика и сања о уласку БиХ у НАТО

ПРИПИСАО ПРЕДСЕДАВАЈУЋЕМ ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ `ОПАСНЕ И РАТНОХУШКАЧКЕ ПОРУКЕ И ПРЕТЊЕ`

          ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Савета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић сматра да позив Милорда Додика војницима Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ (ОСБиХ) да следеће године, уместо законом обавезних и прописаних униформи, обуку униформе тзв. Војске РС, представља отворени позив на рушење ОСБиХ које су најважнији гарант мира у БиХ и најбољи пример успешне унутрашње бх. интеграције.

         Савет министара БиХ ће, у складу са својим надлежностима, рекао је Звиздић, наставити да ради на подржавању, креирању и финансирању пројеката и активности које ће водити ка даљем јачању укупних капацитета ОСБиХ.

         "А најбољи одговор на овакве опасне и ратнохушкачке поруке и претње, јесте даље јачање државних институција, адекватно  деловање надлежних правосудних органа, доследно и бескомпромисно инсистирање на владавини закона и слање АНП-а, односно активација МАП-а као наредног корака у процесу НАТО интеграција БиХ", каже Звиздић.

         ЕУ интеграције и НАТО интеграције, представљају, у складу с важећим законима, одлукама Председништва БиХ, као и важећом Стратегијом вањске политике БиХ, два најважнија циља вањске политике БиХ, и све надлежне институције БиХ су обавезне да делују у складу с тим.

         Истовремено, очекујемо адекватне реакције од свих представника и институција ЕУ и укупне међународне заједнице, како би се јавно осудиле и институционално трајно зауставиле овакве бескрупулозне провокације, а ојачали процеси сарадње, мира и стабилности у БиХ и читавом региону - наводи се у реаговању Звиздића, саопштено је из кабинета председавајућег СМБиХ.

         (Фена)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари