Врховни суд Хрватске наложио дубровачком суду да поново одлучује о изручењу Морине Србији

НАКОН ЗАХТЕВА ТИРАНЕ - ОВА СУДСКА ИНСТАНЦА УНУТАР ЕУ ОДЛУЧИВАЛА „ПО СЛУЖБЕНОЈ ДУЖНОСТИ“

Исмаил Морина

        ХРВАТСКИ Врховни суд наложио је суду у Дубровнику да поново размотри одлуку о изручењу Исмаила Морине Србији, месец дана пошто је првостепени суд одлучио да осумњиченог за управљање дроном на мечу Србија - Албанија изручи српским властима.

        „Веће Врховног суда Републике Хрватске на седници одржаној 10. августа донело је решење којим је поводом жалбе изрученика Исмаила Морине, по службеној дужности укинуло побијано решење и предмет је упућен првостепеном суду на поновно одлучивање”, наводи се у одлуци Врховног суда Хрватске која је објављена на сајту тог суда.

        Одлуком хрватског Врховног суда да одлучивање о изручењу Исмаила Морине врати првостепеном суду, изручење навијача репрезентације Албаније одложено је на неодређено време, напомиње РТС.

        Одлука хрватског Врховног суда уследила је неколико дана пошто је Албанија затражила од Загреба да не изручује Морину Србији, тврдећи да су оптужбе против њега „политичке”, као и да би му живот, у случају екстрадиције, био угрожен.

        Морина је осумњичен да је на фудбалској утакмици Србија - Албанија у октобру 2014. у Београду управљао дроном са заставом на којој је била мапа „Етничке Албаније”, што је покренуло талас насиља, након чега је утакмица прекинута.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари