Месић: Ако Република Српска прогласи отцепљење од БиХ - одмах бих војно пресекао коридор

ОН БИ ЗА ТО УПОТРЕБИО ХРВАТСКУ АРМИЈУ И УВЕРЕН ЈЕ ДА БИ СВЕ „БИЛО ГОТОВО ЗА ПАР САТИ“

        КАДА би Република Српска покушала да се отцепи требало би одмах пресећи коридор, сматра некадашњи председник Хрватске Стјепан Месић.

        „Када би неко отцепио део БиХ, да се ја питам, пресекао бих коридор и то би било за пар сати готово“, каже Месић.

        Коментаришући недавну изјаву председника Републике Српске Милорада Додика да верује да ће доћи до отцепљења Српске од БиХ и да му нико не може забранити да верује, да машта, да има идеал, Месић је за ФТВ рекао да је Додик доласком на власт променио свој правац деловања.

        „Мислим да он (Додик) искрено верује да се БиХ може поделити и да у томе смислу он све и предузима. Међутим, њега ће време разуверити као и многе друге. БиХ је недељива и на овом простору та архитектура је до краја завршена, према томе свако онај ко троши енергију и средства на неоствариве циљеве чини глупости“, мишљења је Месић, преноси сарајевски портал „Вијести“.

        На питање где је у свему томе међународна заједница, Месић каже да је међународним обавезама преузет опстанак БиХ, те да је Хрватска потписница споразума, дакле уговора којим преузима одређене обавезе, а обавеза је опстанак целовите БиХ.

        „Свако онај ко би разбијао БиХ морао би да доживи одређену акцију оних који гарантују њен опстанак, а у сваком случају то је и Хрватска“, додао је Месић.

        Исти извор подсјећа да је Месић, својевремено пред крај свог мандата, рекао да би у случају да дође до отцепљења Републике Српске требало да реагује NATO.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари