Караматић Алијином сину: БХ-калифата неће бити, одлучи хоћете ли остати у отоманском времену

ХРВАТСКИ ДЕЛЕГАТ У ДОМУ НАРОДА ПАРЛАМЕНТА БиХ ОДРЕАГОВАО НА ИНТЕРВЈУ ЛИДЕРА СДА ХРТ-у

  • Марио КАРАМАТИЋ: "Сад је питање колико је политичко Сарајево схватило да су се односи изменили и да доминација већинског народа над другим народима није пут у будућност, него пут у прошлост“

          ХРВАТСКИ делегат у Дому народа парламента БиХ Марио Караматић изјавио је данас да су Европа и САД препознале покушај успостављања балканског калифата, односно исламског калифата на овим просторима, те да то сада мења односе.

          "Можемо се сетити да се политичко Сарајево пре неколико месеци пропело на задње ноге када су председница Хрватске и председник Чешке говорили о хиљадама потенцијалних терориста у БиХ, а сада када су на то упозориле САД - о томе ћуте. Чињеница је да исламског калифата неће бити на Балкану, а посебно не на простору БиХ", рекао је Караматић Срни.

          Коментаришући изјаву бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да Хрвати "не могу добити трећи ентитет у БиХ без рата", Караматић је рекао да је Изетбеговић призивањем ратних дјжеловања још једном само показао да није био учесник рата, већ да га је провео у трезору Народне банке.

          "Његова реторика се и даље своди на класичну реторику СДА - зашто нешто не учинити. Изетбеговић не може давати гаранције хоће ли Жељко Комшић бити изабран или неће и упорно окреће пилу наопачке", истакао је Караматић.

          Он је навео да му се из Изетбеговићевих изјава чини да је СДА сада спремна да разговара о изменама изборног закона када су у питању домови народа, али Хрвати инсистирају на целовитом решењу, а то су домови народа, Председништво и град Мостар.

          "Сад је питање колико је политичко Сарајево схватило да су се односи изменили и да доминација већинског народа над другим народима није пут у будућност, него пут у прошлост, а врло добро знамо каква је била прошлост на овим просторима, те хоће ли кренути у интеграције према Европи или ће остати заглављени у отоманском времену", закључио је Караматић.

          (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари