Хоће ли македонски локални избори уздрмати америчку власт у Скопљу?

ОДРЖАЋЕ СЕ 15. ОКТОБРА – СВИ У КАМПАЊИ КАО ДА СУ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЛИ ПРЕСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ

  • Главни „Американац” – Зоран ЗАЕВ – у Прилепу наступио са обећањем да ће земљу увести у НАТО и отпочети преговоре са Европском унијом. Симптоматично је и што је опет изговорио: „Доста је лажног патриотизма”. Обећао је и ново позориште, гасификацију... Протеклих дана је обећавао и „уклањање остатака старог режима”
  • Никола ГРУЕВСКИ, који предводи кампању своје странке и коалиције „За бољу Македонију”, обећао је у Делчеву да ће власт коју буде формирао земљи у наредних десет година донети нових 150.000 радних места и спуштање незапослености испод 10 одсто. Обећао је и повећавање националног дохотка за два и по пута – са 5.000 на 12.000 долара по глави становника. Такође: укидање (или свођење на минимум) комуналних дажбина за све који буду својим кућама дозиђивали нове спратове

          КАМПАЊА за македонске локалне изборе – који ће се одржати 15. октобра – ушла је у сам финиш, а лидери политичких странка наступају као да ће се гласати на парламентарним или председничким изборима.

          Није ни чудо: исход локалних избора може озбиљно пољуљати политичку махинацију којом су Амриканци `крунисали` последње парламентарне изборе у Македонији. Тога су свесни и главни домаћи актери – премијер Зоран Заев и лидер ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, а амбасада САД у Скопљу и целокупна америчко-британска агентура у Македонији која је добила задатак да Груевски буде заустављен по сваку цену.

          Ако партија Груевског преузме локалну власт у водећим македонским градовима – све ће се поново заталасати. Одскочна даска за велики реванш биће створена јер ВМРО-ДПМНЕ  и њени коалициони партнери у Собрању имају целу „војску”.

          Зна то и Заев који је поново наступио – овога пута у Прилепу -са обећањем да ће земљу увести у НАТО и отпочети преговоре са Европском унијом. Симптоматично је и што је опет изговорио: „Доста је лажног патриотизма”.

          У Прилепу је обећао: ново позориште, гасификацију... Поменуо је и 100 милиона евра за подстицање регионалног развоја...

          Протеклих дана је обећавао и „уклањање остатака старог режима”.

          Груевски, који предводи кампању своје странке, обећао је у Делчеву да ће власт коју буде формирао Македонији у наредних десет година донети нових 150.000 радних места и спуштање незапослености испод 10 одсто.

          Обећао је и повећавање националног дохотка за два и по пута – са 5.000 на 12.000 долара по глави становника. Такође: укидање (или свођење на минимум) комуналних дажбина за све који буду својим кућама дозиђивали нове спратове.

          Свим социјално угроженим породицама обећао је и отписивање дугова за воду и изношење смећа.

          Око партије Груевског се опет окупила коалиција „За бољу Македонију”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари