Франциско и Меркелова разговарали о глади, тероризму и климатским променама

РАЗГОВАРАЛИ И О МИГРАНТИМА И О „ПОТРЕБИ ЗА МУЛТИЛАТЕРАЛНИМ СВЕТОМ“

Ангела Меркел и папа Франциско

        ПАПА Франциско и немачка канцеларка Ангела Меркел разговарали су данас, поред осталих тема, о „претњи тероризма и климатским променама“.

        Папа и канцеларка су се „сагласили да је неопходно посветити посебну пажњу одговорности међународне заједнице у борби против сиромаштва и глади, претњи глобалног тероризма и климатским променама“, наводи се у саопштењу Ватикана.

        Тема разговора су била и „питања од заједничког интереса, посебно предстојећи састанак G20 у Хамбургу“ који ће се посебно бавити климом и енергетиком.

        У саопштењу се наводи да су разговарали и о јуче умрлом некадашњем канцелару Немачке Хелмуту Колу и „његовом неуморном раду на уједињењу Немачке и јединству Европе“.

        Папа је упутио саучешће поводом смрти Кола.

        Меркел је рекла да је с папом разговарала и о имиграцији, потреби за мултилатералним светом, а обоје су изразили жаљење због одлуке САД да се повуче из Париског споразума о клими.

        После састанка са папом, Меркел је разговарала и с државним секретаром Ватикана Пјетром Паролином и с министром спољних послова Полом Галагером.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Zare2's picture
Zare2 09:53 18.06.2017.

  • +3
Voting is closed.

Lazna vernica,lazni sluga Boziji.

Додај коментар