Џорџ Буш наговара брата Џеба да се кандидује за председника САД

ОТКРИЋЕ ЛОРЕ БУШ - СУПРУГЕ 43. АМЕРИЧКОГ ПРЕДСЕДНИКА

Џеб и Џорџ Буш

            БИВШИ амерички председник - Џорџ Буш млађи - јавно је рекао да би волео да његов млађи брат - Џеб Буш, бивши гувернер Флориде - истакне своју председничку кандидатуру на изборима 2012. године.

            Џеб, који ће ускоро напунити 59 година, формално се може кандидовати све до јесени - до конгреса Републиканске партије на којем ће се бирати кандидат странке за шефа државе који треба да „изађе на црту“ бараку Обами.

            Ми Бушови смо тренутно изван политике, али је Џорџ добро рекао да се њоме још интересујемо. И Џорџ и ја бисмо хтели да Џеб уђе у председничку трку. Он има велико искуство у политици образовања, а то би му добро послужило на положају председника САД - изјавила Лора Буш, признајући новинарима да и она и њен муж са носталгијом гледају на „сезону прајмериз“.         

            Уколико би Џеб Буш био изабран за председника Америка - он би само наставио породичну традицију. Његов отац је био 41. председник САД, а његов брат - 43.

            Међутим, међу републиканцима је тренутно најпопуларнији Мит Ромни. Он има подршку 37 посто странке и 43 одсто Американаца независно од партијске припадности. Обама има 100-процентну подршку Демократске партије и и тзв. национални рејтинг на нивоу 48 одсто. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари