Дамаск учеснике скупа у Тунису назвао `непријатељима Сирије`

Очекивана оштра реакција владе Башара Асада

* Скуп одржан под диригентском палицом САД окупио око 60 земаља и признао опозициони Сиријски национални савет за `законитог представника Сиријаца који теже мирним и демократским променама` и обећао му довољну и ефикасну подршку

         СИРИЈА је, како се и могло очекивати, осудила међународну конференцију коју су у Тунису организовали Американци и њихови савезници под демагошким назвом `Скуп пријатеља Сирије`. Званични Дамаск је тај скуп назвао `сусретом непријатеља Сирије`.

         «Сирија одбацује све што је било речено и предложено на скупу `непријатеља Сирије` у Тунису. Поготово осуђује све њихове апеле да се појача финансирање оипозиционих групација», наглашеном је у саопштењу сиријског државног врха које је емитовала национална телевизија у Дамаску.

         У Тунису су се окупили представници око 60 земаља које су гласале да се пооштре санкције против режима Башара Асада. Исти круг земаља је признао опозициони Сиријски национални савет за `законитог представника Сиријаца  који теже мирним и демократским променама` и обећао му довољну и ефикасну подршку.

         `Непријатељи Сирије` су се сложили и да у ту блискоисточну земљу буде упућен заједнички мировни контигент Арапске лиге и Уједињених нација.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари