Да ли је Сет Рич октрио WikiLeaks прљави веш Демократске партије и да ли је она наредила његово убиство?

УБИЈЕН ПОД СУМЊИВИМ ОКОЛНОСТИМА – СА ДВА МЕТКА У ЛЕЂА, А НОВЧАНИК МУ НИЈЕ НИ ТАКНУТ

  • Убијени радио у апарату Националног комитета Демократске партије, убијен 10. јула – одмах пошто је WikiLeaks почео да објављује компромитујуће доказе да је врх странке подражаво Хилари Клинтон, а истовремено саплитао њеног рив ала Бернија Сандерса
  • Џоел, отац убијеног, изјавио: „Узрок његове смрти вероватно је у томе што се у незгодном моменту нашао на месту на којем није смео да буде“
  • Fox News својим гледаоцима указао да је оснивач WikiLeaks Џулијан Асанж понудио $20 хиљада за помоћ у откривању и хватању убица Сета Рича. Овој суми треба придодати $100 хиљада које је за исто обећао утицајни члан лобија Републиканске партије Џек Беркман и – 25 хиљада долара које је обећала полиција

          У ВАШИНГТОНУ  је под сумњивим околностима убијен бивши сарадник апарата Националног комитета Демократске партије Сет Рич (27) који је довођен у везу са „одливањем“ компромитантних тајних података из њеног врха ка WikiLeaks.

          Отац жртве – Џоел Рич – рекао је у изјави телеканалу Fox News да његов син није кривац што је прљави веш демократа у време председничке кампање дошао до америчке, па и светске јавности:

          „Свима који су знали Сета, потпуно је јасно да он проблеме није на такав начин решавао. Јер, он никада излаз није тражио изван система, односно изван Националног комитета“.

          Џоел не дели сумње – бар жели да остави такав утисак – да је његов син постао жртва завере са политичком позадином. Он износи сопствену претпоставку:

          „Узрок његове смрти (10-ог јула прошле године) вероватно је у томе што се у незгодном моменту нашао на месту на којем није смео да буде. Да, знам да постоји маса претпоставки, али ће оне то и остати док се не нађу нови докази“.      

          Fox News је својим гледаоцима указао да је оснивач WikiLeaks Џулијан Асанж понудио $20 хиљада за помоћ у откривању и хватању убица Сета Рича.

          Овој суми треба придодати $100 хиљада које је за исто обећао утицајни члан лобија Републиканске партије Џек Беркман и – 25 хиљада долара које је обећала полиција.

          Иако WikiLeaks из принципијелних разлога скрива своје информаторе и изворе својих публикација, Асанж је још летос једној холандској телевизији рекао да допушта могућност да су информације из Националног комитета Демократске партије могле бити добијене од Рича.

          Рич је убијен са два метка испаљена у леђа. На улици у Вашингтону.

          Полиција је објавила да је Рич у једном бару остао до 1 сат иза поноћи и да је – враћајући се кући – успут телефонирао оцу, брату и пријатељици.

          Она је потом посведочила да је – док су разговарали – чула и неке туђе гласове, али да јој је Сет рекао да је све у реду и да само што није стигао до куће.

          Убијен је два минута касније. Тачније: умро је нешто касније у болници.

          Нико није ни такнуо његов новчаник, смартфон, сат, златни ланац око врата и кључеве.

          Камера видео-надзора оближње продавнице снимила је двојицу непознатих који су били Ричу иза леђа. Међутим, камера је снимила само ноге убица и жртв у која је после два пуцња пала на земљу.

          WikiLeaks је преписку чланова Надионалног комитета ДП објавио управо почетком јула, а открила је да су у председничкој кампањи активно подржавали Хилари Клинтон и истовремено саплитали њеног конкурента – демократу Бернија Сандерса.

          Уследио је скандал који је коштао положаја председницу Националног комитета ДП Деби Васерман-Шулц и низ других из врха Демократске партије.

          Администрација Барака Обаме, као што се зна, последњих недеља упорно тврди да су прљави веш Асанжу дотурили „руски хакери“ а не Сет Рич...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари