Бугарска и Румунија ван шенгенске зоне још „догледно време“

ЕК ОЦЕНИЛА ДА БУКУРЕШТ И СОФИЈА НИ ПЕТ ГОДИНА

ПО УЛАСКУ У ЕУ НИСУ ИСПУНИЛИ ОЧЕКИВАЊА

                   Бојко Борисов

  • Премијер Бугарске Бојко Борисов рекао је да су критике Европске комисије засноване углавном на ономе што говори опозиција у Бугарској

         БРИСЕЛ, (ФоНет) - Европска унија критиковала је данас Румунију и Бугарску због спорог реформисања правосудног система и недовољно енергичне борбе против корупције и организованог криминала, што ће те две државе онемогућити да у догледно време постану чланице шенгенске зоне.

         Холандија сматра да су Румунија и Бугарска оствариле неки напредак у тим областима, али да морају да ураде неупоредиво више.

         „Неких помака је било, али за улазак у шенгенску зону неопходно је да се уради много више“, рекао је министар за европска питања Холандије Бен Кнапен, а то мишљење дели и фински министар унутрашњих послова Паиви Расанен, преноси АП.

         У извештају Европске комисије наводи се да Бугарска и Румунија ни пет година по уласку у ЕУ нису испуниле очекивања и да би у наредним месецима морале да покажу неке конкретне резултате, пре свега у борби против корупције и организованог криминала.

         Премијер Бугарске Бојко Борисов рекао је да су критике Европске комисије засноване углавном на ономе што говори опозиција у Бугарској.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари