Брамерц у СБ УН: „Посебно се захваљујем председници Србије Колинди Грабар Китаровић“

КАД ЈЕ СХВАТИО ГРЕШКУ - НАВЕО ЈЕ НЕКАКО ПРАВУ КОЛИНДИНУ ФУНКЦИЈУ И ПОКУШАВАО ДА СЕ ИЗВАДИ

  • ФАКТИ: Овај Холанђанин дакле - ни после толико година бављења и Србијом и Хрватском - показује да не зна ни ко је председник Србије ни ко је председник Хрватске. Може му бити. Њему од тога ништа не зависи. Њему и његовим тужиоцима чињенице су, и иначе, биле потребне само тамо где су могле како-тако да подупру унапред „изречене“ пресуде. У чињенице, у ширем смислу, спадало би и знање да је на челу Хрватске жена, а Србије - мушкарац...

        ГЛАВНИ хашки тужилац Серж Брамерц изненадио је све присутне на седници Савета Безбедности Уједињених нација у Њујорку, када је на почетку свог излагања хрватску председницу Колинду Грабар Китаровић назвао председницом Републике Србије.

        Он је тај лапсус направио на седници посвећеној завршетку рада Хашког трибунала, када је поздравио све присутне и навео да посебно поздравља и захваљује се председници Србије Колинди Грабар Китаровић.

        Неки од присутних су се насмејали Брамерцовом лапсусу, док је он уз извињење настојао да исправи своју грешку наводећи праву функцију Китаровићеве.

        На том скупу у УН у Њујорку, поред делегације Хага и представника сталних чланица СБ УН, учествују званичници земаља региона, а Србију је представља министарка правде Нела Кубуровић. 

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари