Бивши саветник Пентагона: CIA ликвидирала Палмеа, Баршела и Колбија

ИЗАШЛА ИЗ ШТАМПЕ КЊИГА КОЈА РАЗОТКРИВА ЗЛОЧИНЕ КОЈЕ ЈЕ ЗАПАД ГОДИНАМА СКРИВАО

          АУТОРИ књиге о специјалнм операцијама CIA –новинар Патрик Бааб и бивши саветник Пентагона Роберт Харкави – открили су истину о целом низу политичких убистава у Европи крајем прошлог века.

          Њихова књига појавила се под насловом „У паучини специјалних служби. Због чега су убијени Улоф Палме, Уве Баршел и Вилијам Колби?”, а заснована је на реалним непознатим  догађајима и чињеницама повезаним са тим политичким убиствима.

          Аутори тврде да су имали доступ „тајним документима седам тајних служби” и да су разговарали са њиховим бившим агентима  и токсиколозима.

          А наводе да су убијени шведски премијер (Палме), ликвидирани премијер немачке покрајине Шлезвиг-Холштајн (Баршел) и бивши директор CIA (Колби) били међусобно повезани.

          „Сва тројица су – наглашаава Бааб – била упућена у међународну трговину оружјем у оквирима скандала `Иран-контрас`, а ракође – на овај или онај начин – и са тајном армијом НАТО  под именом Stay Behind”.

          Палме је устрељен у фебруару 1986. у једној од стокхолмских улица, а аутори књиге наводе да је био упознат са саветовањем у штабу који је руководио операцијом Stay Behind.

          У књизи се тврди да су његову ликвидацију испланирали CIA и MI6 уз учешће Stay Behind. За убиство је био ангажован бивши тајни агент из Ирана који је претходно прошао обуку CIA.

Вилијам Колби

          Разлог за ликвидају је било Палмеово настојање да се приближи СССР јер је желео Европу без нуклеарног оружја.       

          Баршел је убијен у новембру 1987 у једном хотелу у Женеви. Истрага је брзо прекинута, а објавила је да се радило о – самоубиству.

          Баршел је уз знање немачких служби сарађивао са CIA.

          Аутопсију је урадио лекар који је такође радио за CIA, па је његов налаз био лажан. Баршел је отрован. Зато што је радио у канцеларији под контролом CIA која је закључивала велике уговоре о продаји оружја.

Улоф Палме

          Колби је био директор CIA 70-их година, а погинуо је 1996. – како је било објављено – услед „несрећеног случаја”.

          Он је у Шведској створио тајну армију НАТО Stay Behind. Зато је непрекидно одржавао везе у тој земљи.

          Међу његовим „везама” био је и сарадник CIA и Stay Behind који је први руководио истрагом о убиству Палмеа.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

mrljavko's picture
mrljavko 04:39 10.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Ovo nije nista novo. 70-te su jedan period pripadale jednom malo boljem svetu, sve do pojave Regana. Taj primitivni, reakcionarno-konzervativni zlikovac, izdanak kapitalistickog sveta, jednog momenta je uzdrmao svet i zaplivao u mutne vode svetskog finansijskog kapitala, izigravajuvi jednovremeno klovna, sto mu je po profesiji inace pripadalo, da kao gradi neke mostove svetskog mira sa ruskom seljacinom Gorbacovim. Period 80tih bio je period sveopste americke cistke svih svetskih istaknutih licnosti i lidera sirih pogleda i vise levicarskih orijentacija. Ne zaboravite i ne mesajte liberalizam sa tim, jer liberali su telo bez glave, koje odradjuje posao za svetske mocnike, a umisljaju da su neke malte ne "kosmopolite", a upravo budale. Pravi ljudi su pobijeni, kroz "samoubistva", "nesretne slucajeve", od strane "umno poremecenih" i sl. Posle toga je nakazna klika Klinton preuzela da nosi Reganove zastave. Ja sam uvek tako mislio i uvek bacao pogled na pravu stranu da prepoznam ko su prave ubice. Moje shvatanje se ni do danas nije promenilo, a ja nikada nisam bio ni neki socijalista, ni neki komunista. Jednostavno sam uvek znao da prepoznam u atmosferi smrad losih ljudi. Danas se eto po nesto od toga moze i da nacuje. Naravno da ce se cuti i jos vise, ali je to samo mali vrhcic ledenog brega sto pluta svetom. Nikada mi necemo saznati u kolikoj ogromnoj meri su te kriminalne aktivnosti bile razvijene, a i danas se provode i koliki se novac u to ulagao i ulaze. Neki su eto ubedjeni da njihova pamet "donosi blagostanje svetu" i zure da sto vise zala donesu ovom svetu, pre nego sto umru. Da primetim da, novac kao novac nije bas nista u poredjenju sa svescu o svemu ovome, ali pokazuje snagu i neobuzdanu silnu zelju i velicinu bezocja i nikako olaku zanemaljivost te mracne mase i sile i njene rabote.
Nismo mi nikada bili tako ludi ni naivni za sta nas smatraju, zar ne !
Kugu nije tesko prepoznati.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 20:28 10.10.2017.

  • +9
Voting is closed.

Putin je po stavovima slican predsedniku Reaganu, a prdsednik Clinton je jedan od najmiroljubivijih predsednika SAD.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 11:52 10.10.2017.

  • +14
Voting is closed.

Olofa Palmea su ubili njegovi masoni
posto je bio clan tog drustva ,a nije sprovodio ciljeve Masonskog reda ,
po njihovim zakonima neposlusnost kosta zivota.
Njegova smrt je dobro pripremljena od njegovih u Stokholmu.
Moze biti da je I CIA potpomogla ali zlocin su pocinili Palmova druzina.
Svedska je najgora nacicticka zemlja odmah posle Njemacke samo premazana lepim bojama
pa se Nefilska koza ne primecuje.

Hazar Erbe's picture
Hazar Erbe 12:18 10.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

За оне који гледају, читају и верују сорошијанским медијима, ОВО ЈЕ СЕНЗАЦИЈА! За оне који умеју да гледају и читају између редова, ништа посебно. А за оне који хоће да користе сопствену главу и знају да се иза подругљивог скандирања "ТО ЈЕ ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ" управо МАСКИРАЈУ ТВОРЦИ ТЕ ЗАВЕРЕ, преостаје да консатују: ЊИХОВА ЗАВЕРА ИМ СЕ ОБИЛА О ГЛАВУ!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 20:25 10.10.2017.

  • +9
Voting is closed.

Haha strasni zlocini Zapada, tri coveka. Rusi su pobili milione i to svojih ljudi

Додај коментар