Бела кућа назвала шалом Трампову понуду да се упореде његов и Тилерсонов IQ

ОВАКО ЈЕ КРЕМЉ 90-ИХ ОБЈАШЊАВАО ЈАВНОСТИ ШТА ЈЕ БОРИС ЈЕЉЦИН СТВАРНО ЖЕЛЕО ДА КАЖЕ

  • Коментаришући писање америчких медија да је шеф дипломатије изговорио увреду на његов рачун („балван“), Доналд ТРАМП изговорио: „Верујем да је то лажна вест. Али, ако је он то заиста рекао – сматрам да би требало упоредити моје и његове резултате тестова IQ. И, могу вам унапред рећи ко ће у томе бити победник“
  • Портпаролка Беле куће Сара САНДЕРС потом изјавила: „Председник апсолутно никада није сумњао да је државни секретар (Тилерсон) изванредно уман човек. Он се нашалио и ништа више“

          РУСИ су у време владавине Бориса Јељцина добро схватали колико може бити тачна изрека: свита игра краља. Јер, апарат Кремља је сваки час морао да коригује и тумачи Јељцинове речи. Да убеђује јавност да је он хтео да каже нешто савим супротно од онога што су сви чули да је рекао.

          На истом путу као да су Доналд Трампа, његови помоћници и апарат Беле куће.

          Портпарилка америчког лидера Сара Сандерс само што је назвала „шалом“ Трампову понуду да се упореди његов и IQ државног секретара Рекса Тилерсона.

          Председник САД је – коментаришући писање америчких медија да је шеф дипломатије изговорио увреду на његов рачун („балван“) – изговорио:

          „Верујем да је то лажна вест. Али, ако је он то заиста рекао – сматрам да би требало упоредити моје и његове резултате тестова IQ. И, могу вам унапред рећи ко ће у томе бити победник“.

          А Сандерс је поводом овога изјавила: „Председник апсолутно никада није сумњао да је државни секретар (Тилерсон) изванредно уман човек. Он се нашалио и ништа више“.

          Сандерс је додала да шеф државе има потпуно поверење у Тилерсона са којим је који сат раније имао „одличан разговор“. У наставку је подвукла:

          „Они ће радити раме уз раме над реализацијом председниковог (спољнополитичког) програма“.

          Минуле недеље је амерички телеканал NBC News објавио  и да је Тилерсон – на заседању савета за националну безбедност – Трампа назвао „балваном“ и да је потом потпредседник САД, Мајк Пенс, једва успео да га убеди да не подноси оставку.

          Сам Тилерсон је демантовао да је тако нешто изговорио и нагласио да остаје „привржен председнику“.

          А Трамп је NBC News оптужио за ширење лажи и затражио извињење које није уследило.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари