CIA приликом лансирања изгубила тајни сателит Zuma вредан милијарде долара

„ЧАША МЕДА” ИМ ЈЕ ШТО СУ ИЗНАД КАЛИФОРНИЈЕ УСПЕШНО ТЕСТИРАЛИ ТУРИСТИЧКИ СВЕМИРСКИ БРОД

  • NASA дозвољава највише једну погибију астронаута на 270 космичких летова, па је проценила да бродови које производе SpaceX и Boeing, иако су обе компаније имале низ успешних лансирања и летова, неће задовољити ту норму приликом летова према Месецу

          СЈЕДИЊЕНЕ Државе су приликом лансирања изгубиле тајни и скупи сателит  Zuma.

          Space News – са позивањем на поуздане изборе – тврди да је то могао бити експериментални космоплан произведен за потребе CIA.

          Било како било, ракета-носач Falcon 9 стартовала је са Рта Канаверал 8. јануара, а Zuma се није одвојио од другог степена ракете.

          Произвела га је компанија Northrop Grumman Corp. по знаруџби владе САД.

          Медији тврде да је коштао „неколико милијарди долара” јер је највероватније био једна врста космичког авиона са тајним функцијама.

          По статистици, САД имају 8,4 одсто неуспешних лансирања. Русија — 5,4 одсто, Европска космичка агенција — 6,6 одсто, Кина — 5,2 одсто, Јапан — 10,3 одсто, Индија — 16 одсто, а Израел — 22,2 пдстп.

          Компанија SpaceX досад је остварила 46 лансирања ракетс-носача од којих је 10 неуспешно. А то је 21,74 одсто.

          За Американце је „утешна награда” што је компанија Virgin Galactic обавила успешно тестирање туристичког суборбиталног космичког брода SpaceShipTwo (модел Unity).

          Тај брод – намењен свемирском туризму – успено је прелтео преко калифорнијске пустиње Мохава.

          Њима су управљала два пилота.

          То је за Unity био 11-ти тест-лет, а овога пута га је са Земље подигао авион-носач WhiteKnightTwo.

          Летео је са искљученим моторима и спустио се попут једрилице. 

          NASA дозвољава највише једну погибију астронаута на 270 космичких летова, па је проценила да бродови које производе SpaceX и Boeing, иако су обе компаније имале низ успешних лансирања и летова, неће задовољити ту норму приликом летова према Месецу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zstoja's picture
zstoja 06:09 13.01.2018.

  • +15
Voting is closed.

Trebali su mene da pitaju da Elon Masku ne daju nista da radi. Covek zraci nespsobnoscu.

zstoja's picture
zstoja 06:25 13.01.2018.

  • +28
Voting is closed.

Koji crnoi Mesec? Pa neko ko je toliko puta uspeo da ode na Mesec, odnese vozilo gore i tera ga po Mesecu, sad aniej u stanju da otera nesto na nesto sto kruzi oko Zemlje. Pa i pored najbolje volje ja ne mogu d averujem da su bili na Mesecu.

Алатир's picture
Алатир 11:22 13.01.2018.

  • +19
Voting is closed.

Жив је русски инжењер који тврди да су јенкији платили руссима за ћутање у вези лета на месец америчким житом по цени 20% мањој од унутрашње америчке цене жита на период 20 година у количини од 2мил тона/годишње. Тај човек пише и ради са руссом Кеслером о питањима цивилизације и држи редовне трибине уживо. Уверљив је.

zstoja's picture
zstoja 01:11 14.01.2018.

  • +9
Voting is closed.

Moj deda tamo 1980. godine i malo pre i malo posle, povremeno kaze: Znas sta, ja neesto ne verujem da su bili na Mesecu.
A covek seljak 100%. Ni za sta nije pricao da ne veruje toliko, ali ovo je prilicno cesto ponavljao. Mi mu se smejali, ja dete, ali moji roditelji nisu bili deca tad.

zstoja's picture
zstoja 01:24 14.01.2018.

  • +8
Voting is closed.

Evo i kineski visoki zvanicnik kaze da je to teska prevara, nisu nasli nista na Mesecu:

http://www.politifact.com/truth-o-meter/statements/2017/jun/22/antinews/...

A new scandal has happened after high ranking officials from the Chinese space program called the American moon landing "a complete hoax", the Beijing Daily Express reports.

Novi skandal, visoki zvanicnik iz kineskog svemirskog porograma nazvao americko sletanej na mesec kompletnom prevarom, javlja Peking Dejli Eskpers.

Аnonymus's picture
Аnonymus 03:20 14.01.2018.

  • +9
Voting is closed.

Sad ce ti neko reci da postoji besplatan softver na internetu kao dokaz da su bili na Mesecu. Samo ne znam gde je bio taj softver posto na letilici nije moglo nista da bude jer nije bilo ni mikroprocesora ni memorije, mozda na onim busenim kartcima. Pitanje je kako je ta automatika mogla da radi. Ono meko spustanje Orla na Mesec I ponovno poletanje je sprdacina koja je mnogo bolje uradjena u holivudskim kosmickim filmovima 60-ih godina. Amerikanci nikada nisu uspeli da poput Rusa meko spuste kapsulu po povratku iz kosmosa vec bi tresnula u Pacifik. Kako su onda uspeli da je meko spuste na Mesec? Mozda je I to razlog zasto su nestali originalni filmovi sletanja na Mesec (presnimljeni?) jer bi se sadasnjom forenzikom lako utvrdio falsifikat. To sletanje na Mesec me najvise podseca na onaj film sa Brusom Vilisom kada se spusta na asteroid koji ide da unisti Zemlju da bi ga minirao. Pa jos kada Afleku nozem presece crevo za kiseonik da bi ga naterao da se vrati na Zemlju kod njegove cerke, pa to je zivi pish...Mada je I sve ovo sto pominjem periferno I besmisleno jer ima mnogo fundamentalnijih stvari koji ukazuju da sletanja nije bilo.

branimir's picture
branimir 09:16 14.01.2018.

  • +9
Voting is closed.

Да би се модул винуо у свемир потребнааје, ѕбог сила гравитације, лансирна рампа као и ракета носач и наравно гориво.Да би се модул вратио са месеца све то исто је потребно и тамо.

Додај коментар