Трамп: Нисам повезан са Русијом, немам са њом никакве послове, нисам јој ништа дужан

ПЕСКОВ: АПСОЛУТНА СУ ИЗМИШЉОТИНА ТВРДЊЕ ДА РУСИЈА ИМА НЕШТО КОМПРОМИТУЈУЋЕ О ТРАМПУ

​        * Поводом лансиране тврдње да Русија против њега има компромитујуће информације, Доналд Трамп је упозорио: ""Специјалне службе САД не смеју дозвољавати цурење у медије и јавност исфабрикованих `новости`. Ово је био још један испад против мене. Па зар ми живимо у нацистичкој Немачкој?"

       РУСИЈА никада - саопштио је Доналд Трамп - није ни покушала да користи било какве полуге утицаја на мене.

        Новоизабрани председник САД нагласио је да такве полуге и не постоје и додао:

        „Ја ни на који начин нисам повезан са Русијом. Немам са њом никакве послове, нисам јој ништа дужан. Ништа!“

        Трамп је поново рекао да је изборе „лако“ добио, а да његови непоштени опоненти сада покушавају да помоћу „лажних новости“ ту победу умање.

        Истакао је да је такво стање ствари „жалосно“.

        На крају је упозорио: "Специјалне службе САД не смеју дозвољавати цурење у медије и јавност исфабрикованих `новости`. Ово је био још један испад против мене. Па зар ми живимо у нацистичкој Немачкој?"

        Имао је на уму пре свега тврдњу телеканала CNN да америчке специјалне службе наводно подозревају да Русија располаже информацијама које су „компромитујуће за Трампа“.

        На ово је одреаговао и Кремљ. Његов портпарол, Дмитрија Песков, назвао је „вест“ CNN „апсолутном глупошћу“ и указао да иза њеног пласирања стоји намера да се нанесе додатна штета америчко-руским односима.

        Песков је додатно упозорио: „То је потпуни фалсификат. Кремљ нема ништа компромитујуће против Трампа. То нема никакве везе са стварношћу. То је најчистија измишљотина“.

        Још је додао: „Ова патка и отворен део извештаја америчких специјалних служби о нашем тобожњем мешању у америчке изборе су потпуно упоредиви. Pulp fiction, што би се рекло на енглеском. Неки се, очито, упињу из последњих снага да одрже стање хистерије и лова на вештице. Некоме је потребно да руско-америчке односе остави у стању деградације“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари