Оскаровац Оливер Стоун: Владимир Путин има неку менталну власт над САД

АМЕРИЧКИ РЕЖИСЕР: ОН НАСТОЈИ ДА ВРАТИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК КОЈИ СУ ПОРЕМЕТИЛЕ СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

  • „Ви, Руси, можете да будете поносни што се вашем председнику поклања оволика пажња у САД. Јер, он је на челу државе чији војни буџет је само једна десетина од америчког, а економија такође – једну десетину од економије САД. То је просто невероватно. То је психологија. Путин има неку менталну власт на САД”
  • Стоун је посебно нагласио да није сагласан са тврдњама које долазе из западне елите да Путин жели да успостави СССР: „Он не тежи експанзији Русије”

           СЛАВНИ амерички филмски режисер - оскаровац Оливер Стоун – оценио је да пажњу коју медији у САД поклањају Владимиру Путину сведочи да он има „ментанлу власт над Сједињеним Државама”.     

          У интервјуу московском листу „Росијскаја газета”, датом поводом његовог документарног филма о Путину у четири наставка, додатно је објаснио:

          „Ви, Руси, можете да будете поносни што се вашем председнику поклања оволика пажња у САД. Јер, он је на челу државе чији војни буџет је само једна десетина од америчког, а економија такође – једну десетину од економије САД. То је просто невероватно. То је психологија. Путин има неку менталну власт на САД”.

          Стоун је писање америчких медија о руском лидер назвао „брљивом журналистиком” и „министарством правде” јер аутори тих текстова не баве чињеницама него карактерисањем Путина. У анставку је изговорио ову опомену:

          „Морамо се ослобађати мишљења које у наше главе убацују медији Сједињених Држава. Ти медији су све више звучници корпоративног мишљења. Антируска кампања у медијима САД све више подсећа на време макартизма из педесетих година”.

          Стоун је у истом интервјуу оценио да Путин настоји да „успостави светски поредак који су пореметиле Сједињене Државе”:

          „Путин је привржен међународном поретку. Он стално указује  на фундаменталност међународног права и на разумевање међу државама засновано на суверенитету, независно од тога да ли се ради о Ираку, Срији или некој другој држави. За Путина су кључне речи: поредак и закон. Делујући једнострано и само у свом интересу, САД разбијају светски поредак, а Путин настоји да га врати”.

          Стоун је посебно нагласио да није сагласан са тврдњама које долазе из западне елите да Путин жели да успостави СССР:

          „Он не тежи експанзији Русије. Никада га нисам чуо да говори о неким корацима у иностранству. Он је прихватио нове границе Русије иако је 25 милиона Руса остало изван њих”.

          Стоунов документарац „Интервју са Путином” требало је да траје два сата. Међутим, сада су то четири „епизоде” које трају по (око) сат свака. Јер, је – када је завршио својих више од десет разговора са председником РФ – одлучио да ништа битно не скраћује и не изоставља.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 21:27 18.06.2017.

  • +7
Voting is closed.

Jos ova dva ?

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 22:11 18.06.2017.

  • +7
Voting is closed.

Jos ova dva ?

Pravi Adios Amigos's picture
Pravi Adios Amigos 22:53 18.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

Lazni Amigosu koji ti je moj?

mrljavko's picture
mrljavko 09:42 19.06.2017.

  • +17
Voting is closed.

Ne, tu ne postoji ikakva mentalna vlas. Mentalna cvrstina Putina je nesto s cim on nastupa pred svetom i to ipak nije nikakva mentalna vlast nad SAD. To sto je Putin u SAD toliko pominjan je uporavo mentalno ludilo u SAD. Njihov metod je da iste stvari koje su jednom smislili ponavljaju hiljadama puta dok potpuno ljude ne dovedu u mentalni slom i ludilo. Oni su u sustini razaraci zdrave ljudske pameti. Znate li kako prodaju "zdravu hranu". Tako sto je reklamiraju pohvalnim pricama o svemu i savacemu sto se moze smisliti. Pricaju price o njoj i pokazuju jos neotkrivene kvazi-naucne hemijske mehanizme. Crtaju grafikone enormnog poboljsanja zdravlja. Crtaju grafikone popularnosti prodaje u kojoj se svi otimaju o nju. Prikazuju intervijue sa ljdima koji daju svoje najbolje ocene i hvalospeve o toj hrani. Pokazuju kroz telefonske i filmske intervijue koliko je ta hrana blagodetna za ljude. Zatim pokazuju koliko je ta hrana blagodetna i lekovita u slucajevima teskih i neizlecivih oboljenja za njihove ljubimce , njihove konje, njihove pse, njihove macke, rakuncice, pacovcice, papagaje, kroz price svih onih koji su tu njihovu hranu konzumirali, Za njihovo drvece i cvece i sve vrste bilja. I zatim koliko je ona spasonosna i lekovita za njihove magarcice, magarce i magarcine, koji njacu od srece kroz kratke filmske inserte, posto su se najeli te hrane. Njacu i njacu i njacu. Pa vi recite da su to normalni ljudi. Svako bi od njih poludeo kao sto su to i oni sami. To su stvarno umobolni psihicki nasilnici i teroristi. Zato se Putinovo ime toliko mnogo pominje kod njih. Sve njihove price o Putinu imaju toliko veze sa sustinom koliko i njihova"zdrava hrana" sa magarcima koji neizmerno njacu od srece kroz sve te telefonske razgovore i pozive i filmske inserte. Moze li to zdrav covek da smisli.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 04:06 19.06.2017.

  • +9
Voting is closed.

trtlja sa Stone-om a Ameri mu jebu majku u Siriji.

mrljavko's picture
mrljavko 10:00 19.06.2017.

  • +13
Voting is closed.

dobro si primetio, ali nisam shvatio kako im se isplati cetiri americka vojnika za jednog Avganistanca. Mozda se kadkad prebroje u razmeni ili im je to neki vec ustanovljeni standard. Gadni ovi Avganistanci, a i vrede. Vidim vec i rezerve za klanicu. Da mesa ne zafali.

Додај коментар