Дубока држава није прошла са „руским мешањем“, на против Трампа изводи порно-глумицу

СТОРМИ ДАНИЈЕЛС ОБЈАВИЛА ДА ПРЕДСЕДНИКУ САД ВРАЋА 130.000 ДОЛАРА ДОБИЈЕНИХ ЗА ЋУТАЊЕ

  • Тражи да јој се омогући да „отворено и слободно говори о њеној пређашњој вези са председником и покушајима да буде ућуткана као и да користи и објављује текстуалне поруке, фотографије и видео-материјал у вези са председником који можда она поседује, а све без страха од одмазде или законске одговорности“

        АМЕРИЧКА порно-глумица Сторми Данијелс понудила је да врати 130.000 долара колико јој је било плаћено да ћути, како би могла слободно да говори о свом односу са Доналдом Трампом и да објави било какве поруке, фотографије или видео-снимке које можда поседује.

        Данијелсова, односно Стефани Клифорд како јој је право име, ову понуду је изнела у понедељак у писму Трамповом приватном адвокату Мајклу Коену, који је прекршио споразум о поверљивости са њом непосредно пред председничке изборе 2016. године, преноси Ен-Би-Си.

        То писмо је, како се наводи, такође послато и Лоренсу Роузену, адвокату који се представио као Коенов заступник, као и компанији EC LLC коју је основао Коен у вези са споразумом и исплатом која је извршена на рачун Клифордове у октобру 2016. године.

        У том писму о којем је први писао лист Њујорк тајмс, наводи се да би новац био пребачен на рачун који се води на Трампа, до петка.

        Заузврат, Клифордовој би било дозвољено да „отворено и слободно говори о њеној пређашњој вези са председником и покушајима да буде ућуткана као и да користи и објављује текстуалне поруке, фотографије и видео-материјал у вези са председником који можда она поседује, а све без страха од одмазде или законске одговорности“, наводи се у писму.

        „Никада није било питање новца. Увек је било у вези са тим да госпођици Клифорд буде дозвољено да каже истину. Американцима би требало да буде дозвољено да сами суде о томе ко је према њима искрен, а ко их води у заблуду. Наша понуда тежи ка томе“, рекао је адвокат Клифордове Мајкл Авенати за Ен-Би-Си у понедељак.

        Како се наводи, Трампу се „даје рок“ до данас у подне по источној временској зони.

        У писму се захтева да не буде предузета никаква акција спречавања објављивања интервјуа који је Клифордова недавно снимила са новинаром Си-Ен-Ена Андерсоном Купером за Си-Би-Ес у трајању од 60 минута.

        Како је АП прошле недеље пренео, Сторми Данијелс је поднела и тужбу против америчког председника у којој тражи да се поништи споразум који је, како тврди, потписала са њим неколико дана пре председничких избора 2016. године, уз образложење да није исправан, а који ју је спречио да говори о наводним сусретима са њим.

        У тужби која је поднета у вишем суду у Лос Анђелесу, наводи се да је споразум, склопљен 28. октобра 2016. године, „ништаван и без последица“, јер га Трамп није лично потписао.

        Сторми Данијелс је рекла да у јавности жели да говори о свим детаљима њеног наводног односа са Трампом неколико недеља пре избора.

        Она тврди да је започела „интимне односе“ са Трампом 2006. године, годину дана након што је ступио у брак са Меланијом Трамп, као и да су се наставили и у 2007, а да су се састајали у Невади и Калифорнији.

        Према њеним речима, Трамп јој је платио 130.000 долара за уговор о ћутању.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари