АДАМС: Ако хомосексуалци одричу свој грех, тиме себе лишавају могућности – спасења

АМЕРИЧКИ ПРОФЕСОР НАЈПОПУЛАРНИЈИ У US-ИНТЕРНЕТУ ИАКО ЈЕ УСТАО ПРОТИВ ИСТОПОЛНИХ БРАКОВА

  • Брак између једног мушкарца и једне жене друштву даје три предности. Такав брак штити жену, укроћује мушкарца и обезбеђује најповољније услове за васпитање деце. Истополни бракови не задовољавају те услове, па зато ни држава ни друштво од њих немају никакве користи
  • Породични савез је Божија творевина и само Он један може да одреди шта је брак и ко може да га закључи. Владе појединих држава могу једино одобравати или не одобравати регистрацију брака. Али, владе немају право да доводе у питање саму основу институције породице
  • Америка је имала најбољи однос према сексуалним мањинама док се у њој сексуалност налазила изван политике. То је било тада када су права припадала појединцу, а не групама, када су идеје човека биле важније од његовог идентитета. То је било много пре него што су људи почели да себе сврставају у хетеросексуалне или хомосексуалне групе

         ОТВОРЕНО писмо које је јавности САД упутио Мајк Адамс, професор криминалистике Универзитета Северне Каролине – писмо у којем је објаснио зашто сматра исправним једино бракове између мушкараца и жена – постало је  најпопуларније штиво у америчком интернету.

         Професор Адамс је угледном московском дневном листу “Известија” разјаснио своју позицију, посебно упозоривши да појава истополних породичних парова води САД деградацији. Истовремено је указао и зашто мисли да руске забране поводом тог питања не решавају проблем.

  • Шта вас је навело да иступите са изјавом коју у данашње време многи сматрају скандалозном и зашто верујете да се браком мора сматрати само животна заједница мушкарца и жене?

         - Брак између једног мушкарца и једне жене друштву даје три предности. Такав брак штити жену, укроћује мушкарца и обезбеђује најповољније услове за васпитање деце. Истополни бракови не задовољавају те услове, па зато ни држава ни друштво од њих немају никакве користи. Зато и постављам питање: због чега се признају и изједначавају са правим браковима?

  • Ви, очигледно нисте сагласни са законима неких америчких држава које дозвољавају регистрацију истополних бракова?

         - Наравно да нисам сагласан. Породични савез је Божија творевина и само Он један може да одреди шта је брак и ко може да га закључи. Владе појединих држава могу једино одобравати или не одобравати регистрацију брака. Али, владе немају право да доводе у питање саму основу институције породице.

  • Значи ли то да ви не признајете ни хомосексуалне односе у целини?

         - Ја признајем да хомосексуални односи постоје, али их не прихватам као начин самопотврђивања. Покрет за права хомосексуалаца у Америци настоји да себе потврди тако што одбија да призна, чак и да уважава погледе оних који нису сагласни са садашњом либералном политиком. Сви смо ми грешници и потребан нам је Спаситељ, а садашња америчка политика према сексуалним мањинама на све могуће начине одбацује идеју да је хомосексуализам - грех. Ја сам, међутим, уверен да је то штетно пре свега за саме хомосексуалце јер они – поричући свој грех – истовремено одбацују саму могућност свог спасења. Посебно указујем да борци за права сексуалних мањина у Америци сматрају да заслужују неки посебни однос према себи. А ја сматрам да ти људи не заслужују никаква нова права, зато што сматрају да не треба да остваре она која већ имају.

  • Можда ипак треба да постоји демократија и приликом бирања партнера?

         - То је исправно. Гејеви, на пример, имају право да изаберу мушкарца за свог партнера. Само, то не значи да је влада обавезна да региструје њихов такав избор или да им обезбеди права и погодности које важе за хетеросексуалне бракове.

  • Значи ли то да је политика Русије према људима нетрадиционалне сексуалне оријентације разумнија?

         - Идеја забране геј-пропаганде такође је велика грешка. Моје је уверење да друштво мора да реши када су људи потпуно спремни да расправљају о сексу. Када је реч о истополним односима – мора постојати слобода да се они прихвате или да буду критиковани. Нека слободно и отворено тржиште идеја помогне људима да сами схвате где је истина, а где је лаж. Сада се Америка налази у кризи зато што забрањује критику хомосексуализма. У исто време, Русија ће ући у кризу ако буде дозвољавала само критику хомосексуализма. Цензура не функционише јер људе наводи на побуну. Људи желе да изразе своја права добијена од Бога, али такође желе да провере правилност ове или оне појаве у слободној конкуренцији идеја. Владе треба да буду неутралне у таквим дискусијама.

  • Која земља, према вашем мишљењу, има најисправнију политику према сексуалним мањинама?

         - Раније је то била Америка, јер се у њој сексуалност налазила изван политике. То је било тада када су права припадала појединцу, а не групама, када су идеје човека биле важније од његовог идентитета. То је било много пре него што су људи почели да себе сврставају у хетеросексуалне или хомосексуалне групе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари