Алијин син: Будимо више Босанци јер само тај део аманета Алије Изетбеговића још нисмо испунили

ПОВОДОМ ОЧЕВОГ РОЂЕНДАНА ОЦЕНИО ДА СУ СЕ ВРАТИЛИ БХ/ДРЖАВА, ВОЈСКА И ИМЕ ЈЕЗИКА

* Бакир ИЗЕТБЕГОВИЋ признао да ће неки казати да је БиХ и даље подељена на ентитете и да армија није јака, али је истакао да је БиХ независна држава призната у Уједињеним нацијама која има једну војску, а не три. Још је додао: „Пресудама Уставног суда ми смо постали конститутиван народ на сваком педљу ове земље и то сваки од три народа, али ваља радити даље на томе

______________________________________________________________________________________

         МНОГО тога је био Алија Изетбеговић - Бошњак, муслиман, Босанац и европејац и оставио нам је у аманет да ми то све будемо. Останимо сви и оно што јесмо, али је време да више будемо Босанци и само тај део аманета Алије Изетбеговића још нисмо испунили, нагласио је председавајући Председништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић.

         То је казао током програма „Бедем свјетлости“ у оквиру манифестације „Дани отворених врата 2018“ којег су на платоу амфитеатра Фонда меморијала на Ковачима поводом 93. годишњице рођења Алије Изетбеговића организовали Град Сарајево и Музеј „Алија Изетбеговић“.

         Изетбеговић је захвалио свима који су се сетили да обележе рођендан његовог оца, не само у Сарајеву, већ и у Крајини.

         "Обично обележимо дан 'пресељења', сетимо се нечег новог. За муслимане је и то свечан дан, јер кад је мој отац заокружио свој живот, осећао сам се тужно, али и свечано, јер се часно завршила борба пуна патње", поручио је Изетбеговић.

         Нагласио је да је сећање на Алију Изетбеговића уствари сећање на херојско доба којем су многи сведочили, учествовали у њему и дали свој допринос.

         Поручио је да се вратила бх. држава, војска, идентитет Бошњака, име језика, равноправност и слобода те да је много тога постигнуто у времену које је обележио Алија Изетбеговић. Сећање на њега је, додао је, сећање на понос и херојско време.

         Изетбеговић истиче да ће неки казати да је БиХ и даље подељена на ентитете, да армија није јака, али је, истиче, БиХ независна држава призната у Уједињеним нацијама која има једну војску, а не три.

         "Пресудама Уставног суда ми смо постали конститутиван народ на сваком педљу ове земље и то сваки од три народа, али ваља радити даље на томе", поручио је Изетбеговић.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари