Аднан жали што се не једе Ананова сребрна плакета

Дечак из Високог Аднан Мевић рођен као шестомилијардити становник Земље

  • Сећајући се камера и рефлектора, насмејаног Кофи Анана и градоначелника Сарајева, четрдесетогодишња Аднанова мајка Фатима каже: "Не можемо да добијемо ни потврду да је то чињеница. Уколико нису намеравали да касније брину, није требало ни да праве такву представу од рођења"

       ВИСОКО (ФоНет) - Аднан Мевић је чим је рођен постао светска звезда, јер је тог тренутка планета Земља имала тачно шест милијарди становника, али 12 година касније његови родитељи тврде у Високом да тиме ништа нису добили, мада је бебу пред камерама држао и тадашњи генерални секретар Уједињених нација Кофи Анан, јавља ДПА.

       Живот породице Мевић је далеко од онога што је Анан предвидео пошто се Аднан родио 12. октобра 1999. године.

       У Високом, 25 километара од Сарајева, Мевићи станују у малом стану на послењем спрату зграде на чијој се фасади виде трагови рата вођеног од 1992. до 1995. године.

       Аднанови родитељи су незапослени и живе са 250 евра месечно.

       Сећајући се камера и рефлектора, насмејаног Анана и градоначелника Сарајева, четрдесетогодишња Аднанова мајка Фатима каже: "И то је било то... Не можемо да добијемо ни потврду да је то чињеница. Уколико нису намеравали да касније брину, није требало ни да праве такву представу од рођења".

       Аднан има фотографију са тог догађаја и сребрну плакету УН, али његов четрдесетосмогодишњи отац Јасмин каже: "То не значи ништа, не можемо то да једемо".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари