Снимала „заробљеног“ Саифа ал-Ислама у центру Триполија

Гадафију наклоњена тв Ал-Уруба емитује са територије Сирије

  • „Либијске снаге су ухапсиле војне лидере НАТО-вих побуњеника и потврђују да су они бивши робијаши...“

        НАКОН интервјуа са сином либијског лидера Моамера ел-Гадафија - Саифом ал Исламом који се уз камере провозао Триполијем -  телевизија Ал-Уруба је дошла у светску медијску пажњу јер је пробила медијску блокаду из ове земље.

        Снимци Ал-Урабе не само да су демантовали вести либијских „опозиционих“ медија да је Саиф ал-Ислам „у кућном притвору“ - већ су помогли да се почне разоткривати нешто што личи на велику медијску операцију за психолошка дејства која је имала за циљ да деморалише присталице легитимних либијских власти. Са утолико далекосежнијим дејством што се стелитски програми либијских државних телевизија - Ал-Џамахирије, Ал-Шабабије и Ал-Либије – више не могу пратити услед НАТО бомбардовања.

НАТО-ПОБУЊЕНИЦИ БЕЖЕ...

        Након снимка Саифа ал-Ислама који је представљен као „инжењер“, медијски рат између НАТО, побуњеника и либијских власти, добио је драматичан обрт, па је већина медијских кућа почела да доводи у питање наводне успехе побуњеника у Триполију. Преносимо нека од саопштења Ал-Урубе:

        „Муса Ибрахими (Гадафијев официјелни представник): НАТО је отворио пут наоружаним бандама да безбедно уђу у Триполи и претворе га у театар крвопролића... Можемо доћи до победе упркос жестоком нападу и великој завери против нас... Победићемо НАТО и његове агенте када нам се придруже добровољци из племенитих племена... Уверавам све да наш лидер, његови синови и водеће фигуре још увек раде своје послове и брину се о грађанским службама, истовремено се борећи против непријатеља...“

        „НАТО-ви побуњеници беже са улица престонице и сакривају се по кућама грађана... Либијско војно руководство моли грађане да не дозволе остацима побуњеника који су у бекству да налазе заштиту у њиховим кућама... „Либијске снаге су ухапсиле војне лидере НАТО-вих побуњеника и потврђују да су они бивши робијаши...“

 

„ДА НЕ ЗАБОРАВИМО“

        Телевизија редовно грађанима даје алтернативне фреквенције на неколико сателита у случају да НАТО бомбардује неке емитере. Шта је западна алијанса урадила са инсталацијама телевизије Ал-Џамахирија може се видети овде:

 

 

        Редовно се пушта видео материјал о жртвама НАТО бомбардовања са текстом: „Да не заборавимо“, а емитује се и електронска адреса на коју гледаоци могу да пошаљу свој материјал. Телевизија, иначе, ствари назива правим именима, па  се тако „снаге лојалне пуковнику Гадафију“ зову једноставно „либијске снаге“ а побуњеници се приписује префикс „НАТО“. Водитељка Ал-Урубе редовно прима телефонске позиве гледалаца.

        Нешто од прекуцаног материјала телевизије Ал-Урубе се може погледати на: www.aloroba.tv.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари