„Народна моћ се чува смрћу!”

Сиријска телевизија Ал-Раај 1. септембра поподне пренела говор  Моамера ел-Гадафија

  • Либијски народ има само један излаз, а то су -  слобода и суверенитет
  • Лажи су све што чујете! Не верујте им! Супротставите им се пушкама. Супротставите им се мецима! Нека меци говоре!
  • Ако желе да са нама уђу у битку која ће потрајати - нека тако буде! Нека битка буде дуга! Ми ћемо се борити свуда! Од града до града, од реке до реке, од планине до планине! Нека битка буде дуга!
  • А како бисмо ми то могли да се поново предамо? Јесмо ли ми жене па да се предамо нашим мужевима или шта?  Јесмо ли ми заробљеници па да се предамо онима којима су нас заробили?
  • НАТО ће се урушити! Агенти његови ће колабирати. Међу њима су се већ појавили разни проблеми. Господари су у њих већ изгубили веру и управо траже неки излаз

 

       ФАКТИ преносе у целини и последњи говор Моамера ел-Гадафија који је пренела сиријска телевизија Ал-Раај:

       „КАЖЕМ вам да ће колонијализму доћи крај и да ће издајницима доћи крај. То је судбина издајника.

       Ниједан издајник не траје. Агенти никада не трају дуго јер нису утемељени у народу. Немају они тих могућности. Не уживају подршку јавности. Они су издајници и агенти.

       То су агенти колонијализма, а колонијализам је омрзнут, не само од стране либијског народа. Сви га народи мрзе. Па, ко то прихвата да га неко други колонизује, да га неки господар из иностранства мрви својим ципелама? Ко тако нешто прихвата? Сви народи се боре против колонијализма и подносе енормне жртве за слободу.

       Зато ће агентима доћи крај, а и са господаром, који је колонијалиста, биће свршено. НАТО ће се урушити! Агенти његови ће колабирати. Међу њима су се већ појавили разни проблеми. Господари су у њих већ изгубили веру и управо траже неки излаз.

       Либијски народ има само један излаз, а то су - слобода и суверенитет!

       У томе је народна моћ која се чува смрћу.

       Либијски народ нико не представља, а свако делегирање је шарлатанство. Шарлатан је свако ко тврди да представља либијски народ.

       А како бисмо ми то могли да се поново предамо? Јесмо ли ми жене па да се предамо нашим мужевима или шта?

       Јесмо ли ми заробљеници па да се предамо онима којима су нас заробили?

_____________________________________________________________________________

Наставите да пружате отпор! Наставите са снажним и жестоким отпором! Не жалите колонијализам и његове агенте!“

_____________________________________________________________________________

       Како они могу говорити о томе ко ће владати либијским народом? Е, баш лепо! Па, либијски народ влада сам собом и од себе. Он је поднео велике жртве и наставља да их подноси сваки дан да би био слободан.

       А ове жртве и ови мученици неће бити узалудни. Бог је велики! Шта ћемо са свим њиховим породицама, са племенима, са народом и свакодневним мученицима?

       Они (побуњеници) иду тамо да разговарају о томе ко ће да влада либијским народом! Ко ће влада њиме?! Па, јесу ли они животиње? Је ли Либија била колонија и онда добила независност како би надзирала своје стање?

       Колонијализам треба да се заврши а судбина агената колонијализма је да престану да постоје. Њихови дани, као и дани њиховог господара, колонијалисте, су одбројани.

       Наставите да пружате отпор! Наставите са снажним и жестоким отпором! Не жалите колонијализам и његове агенте!

       Нека Триполи настави са својим отпором у сваком сокаку! Нападајте капије колонијалиста, њихових господара и агената! Нападајте њихове заседе!

       И ви такође постављајте заседе, као што раде и они. Постављајте и контролне пунктове као и они.

       Сви сте ви наоружани. Нека свако племе контролише по једну област Триполија. Нека млади мушкарци контролишу области у Триполију, нека постављају барикаде на путевима и нека се боре и по капијама.

_____________________________________________________________________________

Ево, судбина великог и слободног либијског народа се нашла у рукама шачице безначајних људи и агената. Они кажу: ти дођи и владај овде, а ти иди и владај тамо. Па, је ли либијски народ стадо оваца?

_____________________________________________________________________________

       Овај колонијалиста је слаб и овај издајник је слаб! Не мислите да је он јак и не плашите га се! Ви сте јачи од њих! Ви сте у огромном броју!

       Ви сте милиони! Устајте и ви што сте близу и ви издалека!

       Ко може да контролише наоружана племена Ал-Џуфаре? Нико!

       Ко може контролисати племена Ал-Навахи ал-Арбаа када се наоружају? Ко може контролисати Варшафану и ал-Саб Тубул када су наоружани? Ко може контролисати наоружана племена Ал-Џабал (планине)?

       Ко може владати наоружаним утврђењем Бани-Валидом? Ко може контролисати наоружани Сирт?

       Сада постоји баланс, наоружани племенски баланс. Мисрата је наоружана. Злитан је наоружан. Ал-Хумс је наоружан. Тархуна је наоружана. Бани-Валид је наоружан. Сабха је наоружана. Сирт је наоружан. Ал-Вахат (оазе) су наоружане. Ал-Џуфара је наоружана. Ал-Џабал је наоружан.

       Они који нису наоружани су наша браћа у Барки, јер ми нисмо могли наоружати та племена па су остала изолована и без оружја. Зато су наоружани елементи успели да их ставе под контролу. Што се осталих племена тиче, и она су наоружана.

       Ко може да подјарми Бани-Валид, Сирт и Тархуну? Ма, ко то икада може подјармити племе као што је Ал-Машаши или Ал-Наваил? Ко их може подјармити? То су наоружана племена. Ко то може владати Либијом без њих? Не можете чак ни проћи кроз њихове земље, а камоли владати њима без дозволе тих племена! То су наоружана племена са прстом на орозу и она се не предају!

_____________________________________________________________________________

Либијски народ више нема радио станице. Он нема комуникације. Не може да слуша свог лидера. А зашто? Зато што он представља опасност.

_____________________________________________________________________________

       Ево, судбина великог и слободног либијског народа се нашла у рукама шачице безначајних људи и агената. Они кажу: ти дођи и владај овде, а ти иди и владај тамо. Па, је ли либијски народ стадо оваца? Докажите да сте вредни! Наоружани сте! Будите као врела ватра док се они, агенти и колонијалисти, не предају пред вашим очима.

       Наравно, колонијализам користи технолошка средства да ућутка мој глас. Ви немате телевизијске канале, немате радио станице. Либијски народ више нема радио станице. Он нема комуникације. Не може да слуша свог лидера. А зашто?

       Зато што представља опасност. Ако либијски народ чује мој глас, то представља опасност по колонијализам и његове агенте. Ако је либијски народ у контакту са племенима, ако племена могу да између себе комуницирају, то представља опасност по колонијализам и његове агенте. Кад бисмо ми имали радио да комуницирамо, то би била опасност по колонијализам и његове агенте. Понављам: ако можемо да комуницирамо између себе, то је опасност по колонијализам и његове агенте.

       Зато су они забранили комуникације и радио станице. Оставили су нас без радио станица, без комуникација. Они их ометају. Али, шта то значи? То значи да је колонијализам слаб!

       Да није слаб, пустио би нас да комуницирамо једни са другима. Да нас се не плаши, да се не плаши нашега гласа, зашто би нас ућуткивао?!

       Он се плаши наше комуникације, боји се да наша племена не контактирају једна са другима. Да се не боје племена, зашто би их спречавали да контактирају и да имају радио станице? То значи да је колонијализам слаб.

       Он крије истину и показује само онај аспект са којим се брани. Он само чини да се чује његов глас тако да би ви само слушали супротне радио станице.

_____________________________________________________________________________

У реду. Нека битка буде дуга. Поразићемо их! Ако желе да рат траје дуго, нека тако буде!“

_____________________________________________________________________________

       Циљ им је да сакрију своје слабости. Да колонијализам и његови агенти, издајници, имају снаге да се конфронтирају са либијским народом, зашто би се плашили наших радио станица? Зашто би се плашили нашег комуницирања?

       Зашто се плаше Моамера и старају се да либијски народ не чује њихов глас?

       Зато што су преплашени! Што су слаби! Не, не признају то, па зато говоре: не дајте Гадафију да говори! Ућуткајте га. Ућуткајте либијски народ! Не дајте им да контактирају једни са другима. Не дајте им да причају једни са другима. Затворите њихове радио станице. То значи да је то за њих представља извор опасности, извор страха. Све их је то уплашило и ужаснуло.

       Они траже да наше радио станице емитују само оно што они говоре, да се преко њих чују само гласови издајника, само глас колонизованих, како би утицали на дух либијског народа.

       Лажи су све што чујете! Не верујте им! Супротставите им се пушкама. Супротставите им се мецима! Нека меци говоре!

       Иза овога стоји решеност либијског народа. Ако желе да са нама уђу у битку која ће потрајати - нека тако буде! Нека битка буде дуга!

       Ми ћемо се борити свуда! Од града до града, од реке до реке, од планине до планине! Нека битка буде дуга! Све док им не покажемо да неће бити у стању да предводе Либију, земљу либијског народа и да неће бити у стању да поразе наша наоружана племена, наш наоружани народ!

       У реду. Нека битка буде дуга. Поразићемо их! Ако желе да рат траје дуго, нека тако буде!

       Ако Либија падне у пламену, ко ће моћи да је предводи?

       Нека падне у пламену! Они хоће да предводе Либију. Неће моћи да је воде докле год смо ми наоружани и док се боримо по свим долинама, на планинским превојима, по улицама, селима, оазама и градовима.

_____________________________________________________________________________

Нападајте их! Надвладајте их! Отмите им оружје! Они немају никакву подршку. Они немају народ! Они немају народ да им обезбеђује борце! Ми смо људски потенцијал! А шта они имају? Гомилу агената!

_____________________________________________________________________________

       Како то они могу нас да предводе? Они морају да се предају либијском народу! Борите се! Борите се и не бојте их се! Нападајте их! Надвладајте их! Отмите им оружје!

       Они немају никакву подршку. Они немају народ! Они немају народ да им обезбеђује борце! Ми смо људски потенцијал! А шта они имају? Гомилу агената! Они мобилизују људе тако што их маме или силом, они регрутују плаћенике. А свему ће том доћи крај!

       Тај ће извор пресушити. То није ни извор. Извор који неће пресушити су либијске масе! Оне су те које ће водити битку која се неће завршити и коју ћемо ми на крају добити.

       Колонијалисти неће остати овде заувек да бране своје агенте. Они ће се вратити у своју земљу. Агенти ће бити готови, јер немају никакву подршку! Они немају подршку!

       Подршка има народни отпор. Подршку даје наоружани народ, либијски народ који има правду на својој страни и који је власник земље, који је нападнут, угњетен и који је приморан да свакога дана даје мученике.

       Хоћемо ли се ми то предати након што смо поднели оволико жртава? Ма, хајде!

       Хоће ли све наше жртве бити изгубљене? Не би требало да се на то кладе.

       Они вас тероришу, јер им је морал низак. Они вас тероришу јер су им капацитети ограничени. Они вас тероришу јер немају ни популарност ни моралну подршку. Зато они покушавају да утичу на ваш дух.

_____________________________________________________________________________

Направили су план, план да убију Либију, да униште Либију, да приграбе либијску нафту, да преотму либијски суверенитет, да повреде достојанство Либије, али је све то лудост.

_____________________________________________________________________________

       Посежу за празним речима, за лажима и гласинама. Од нас секу комуникације, телекомуникације и радио станице. То је њихово оружје јер немају никакву подршку.

       А наша подршка је цео либијски народ, либијски народни отпор је отпор либијског народа свуда, код свих племена.

       Они су у криву. Направили су план, план да убију Либију, да униште Либију, да приграбе либијску нафту, да преотму либијски суверенитет, да повреде достојанство Либије, али је све то лудост.

       Зато им се мора супротстваити народ који одбија да буде малодушан и да своју нафту преда Француској и другима, који одбија да га воде агенти.

       Зар су све ове жртве поднете да се предамо агентима? Не би они смели да се на то кладе!“

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари