„Бајрамски масакр у Сирту“: безмало 500 мртвих

НАТО не престаје са бомбардовањем Гадафијевог родног града и предграђа Триполија

        СИРИЈСКА телевизија која подржава легитимне либијске власти јавила је 1. септембра да је „на десетине људи“ побијено и рањено у бомбашким нападима НАТО пакта на Гадафијев родни град Сирт и област Ал-Уџајлат која лежи на осамдесетак километара западно од Триполија, додајући да су се напади догодили током бајрамских свечаности.

        „Сирт је био сведок бајрамског масакра који су починиле снаге НАТО. Резултат је био на десетине мученика и рањених, али их ми чекамо и наставићемо до краја,“ изјавила је спикерка ове телевизије.

        „Отпор је јак и он се наставља – то је он што је муџахедин (борац) Саиф ал-Ислам рекао у важном обраћању које је ексклузивно да за сателитски програм Ал-Рааја и који арапски и западни медији реемитују са Ал-Рааја,“ наставила је спикерка.

        „Град Сирт, који је дочекао Бајрам са укусом крви, смрти и убијања, изложен је непрекидним ваздушним нападима, укључујући и 12 ракета... Племена области Сирт су раније објавила да ће одбити све војне покушаје да се уђе у град што је навело Мустафу Абд-ал-Џалила, шефа већа НАТО агената, да почну да прете овом граду,“ каже сиријска телевизија.

        „Војни стручњаци кажу да је непрекидно бомбардовање Сирта показатељ да снаге НАТО пакта и њихови агенти не могу да уђу у град или успоставе контролу над њим због упорности града и његових племена,“ каже Ал-Раај.

        „НАТО летилице су направиле неколико излета против већине либијских градова који одбацују НАТО и агресију његових агената,“ изјавила је спикерка сиријске телевизије.

        „Летилице западњачко-катарско емиратске агресије,“ рекла је спикерка, бомбардовале су област Ал-Уџајлате што је за последицу имало много рањених и убијених, „да будемо прецизни, 480 мученика“. „Либијским снагама је пошло за руком да униште пет тенкова и похватају 20 НАТО агената чије је присуство у престоници ширило хаос, корупцију и криминал,“ каже сиријска телевизија.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари