Војска у офанзиви на кључну јужну четврт Сукари

НАСТАВЉЕНЕ ЖЕСТОКЕ БОРБЕ У АЛЕПУ, ДРУГОМ ПО ЗНАЧАЈУ ГРАДУ СИРИЈЕ

        СИРИЈСКА армија наставила је офанзиву против побуњеника у Алепу.

        Војска бомбардује зоне под контролом побуњеника. Према извештајима с терена, борбе се воде у неколико градских четврти, укључујући Шар, Тарик ал-Баб, Сукари, Ханано и Бустан ал-Каср.

        Провладин лист Ал Ватан објасио је да је на реду заузимање кључне јужне градске четврти Сукари.

        „Врата према четврти Сукари, другом кључном бастиону наоружаних побуњеника у Алепу, сада су отворена за војску“, тврди Ал-Ватан и истиче да је војска преузела контролу над „неколико улазних тачака“ и да сада има могућност да се пробије у саму четврт.

Четврт Салахедин после вишедневних борби

        Према непотврђеним информацијама, у Алепу се борбе воде од зграде до зграде, од стана до стана. Побуњеници су почели да примењују нову тактику - да би избегли гранатирање војске и снајперисте, почели су да буше рупе у зидовима и да кроз њих пролазе из зграде у зграду. Наводно је већ успостављена цела мрежа таваквих пролаза.

        Истовремено, главном граду Сирије, Дамаску, дошло је до пуцњаве у градској четврти Кадам, док се већи сукоби војске и побуњеника воде у приградском насељу Ал-Тал.

        Прес ТВ је објавио да је сиријска војска убила једног од водећих побуњеника у Дамаску, Ваела Мохамад ал-Мајдалавија. Ову информацију је потврдила сиријска државна агенција САНА уз наглашавање да је ал-Мајдалави био један од водећих људи организације ал-Нусра Фронт, која је преузела одговорност за више терористичких напада.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари