Трамп усред трговинског рата са Кином и ратних претњи Ирану почео да – намигује Русији

АМЕРИЧКИ ЛИДЕР ОЧИТО ВЕРУЈЕ ДА ЈЕ МНОГО ЛУКАВ И НЕНАДМАШАН ТАКТИЧАР

* „Никада нико није био оштар према Русији као моја администрација, нико није овако уводио санкције против Русије, нико не говори овако о руским гасоводима... Нико као ја... Али, надам се да ћемо нормализовати односе са Русијом. Има смисла имати добре односе са Русијом“

_________________________________________________________________________

         ДОНАЛД Трамп, нема сумње, мисли да је много лукав и ненадмашан тактичар.

         Усред трговинског рата са Кином и ратних претњи ирану, изјавио је да јењ спреман – упркос тренутној „оштрој политици према Русији“ – да успостави добре односе са Москвом.

         Комментаришући посету државног секретара, Мајкла Помпеа, Сочију, нагласио је да би нормални односи са Русијом били логични и да ће их две земље „на крају крајева и успоставити“.

         Додао је: „Никада нико није био оштар према Русији као моја администрација, нико није овако уводио санкције против Русије, нико не говори овако о руским гасоводима... Нико као ја... Али, надам се да ћемо нормализовати односе са Русијом. Има смисла имати добре односе са Русијом“.

         Помпео ће у Сочију 14. маја разговарати са Сергејом лавровом. Одмах потом ће се срести и са руским лидером Владимиром Путином.

         И са њим ће „раззмотрити очевидна питања“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари