Трамп после три масакра тражи пооштравање провера које претходе куповини оружја

МЕДИЈСКЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ FAKE NEWS ПОЗВАО ДА МЕЂУ АМЕРИКАНЦИМА НЕ СЕЈУ ГНЕВ И РАЗДОРЕ

         ДОНАЛД Трамп је – након три масакра у три америчке државе за мање од 48 сати – затражио да се пооштре провере које претходе куповини оружја.

        Притом је указао и прецизирао на шта пооштравање треба да се односи:

        „Републиканци и демократе морају бити сложни у тражењу оштрих провера биографских података оних који желе да купе оружје. То треба да буде усклађено са крајње неопходним реформама у сфери имиграције“.

        Америчке демократе одавно траже „отежани долазак до оружја“, а републиканци рестрикције за усељавање у САД. Трамп се изнетим предлогом нашао – на пола пута.

        Зато су га демократе (либерали) одмах подвреггле жестокој критици, указујући, поред осталог, да последњи масакри (у Ел Пасу, Дејтону и Чикагу) немају никакве везе са нелегалним имигрантима.

        Амерички председник на ово још није одговорио, али он такве „убоде“ не пропушта.

        Трамп је, иначе, поводом масакра оценио да fake news уносе раздоре и гнев у америчко друштво и да се са годинама само повећавају.

        У том контексту је додатно нагласио:

        „На медијима је велика одговорност за животе и безбедност у нашој земљи. О догађајима треба информисати поштено, уравнотежено и непристрасно – без даљег погоршавања ужасних проблема“.

        Трамп је раније насиље са употребом ватреног оружја доводио у везу са „психичким растројствима“ и патолошком агресивношћу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари