Трамп објавио да је већ реализовао предизборно обећање да ће Америку учинити опет великом

„ПОГЛЕДАЈТЕ БЕРЗЕ, ПОГЛЕДАЈТЕ РАДНА МЕСТА И ОРУЖАНЕ СНАГЕ – СВУДА БЕЛЕЖИМО РЕКОРДЕ“

 

* За језик га „повукао“ један од политичких противника - гувернер државе Њујорк Ендрју Куомо који је изјавио: „Није Америка никада била баш велика“. Трамп је његове речи назвао „глупом изјавом“, а водитељка телеканала  Fox News Ејнсли Ерхарт – имајући у виду Куомово јапанско порекло – у заносу је изговорила да су САД „победиле комунистички Јапан“

____________________________________________________________________________

         ДОНАЛД Трамп је објавио да је већ реализовао своје предизборно обећање да ће Америку учинити поново великом.

         Притиом је нагласио: „Чак мало више великом него што сам рачунао да ћу успети за годину и по на положају председника Сједињених Дражава“.

         За пример је навео: раст индекса на америчким берзама, смањење незапослености и јачање Оружаних снага.

         Трампа је „повукао за језик“ један од његових политичких противника. Гувернер државе Њујорк Ендрју Куомо који је изјавио да САД  и нису  нека велика земља јер су у њима жене и даље изложене дискриминацији“. Још је додао:

         „Није Америка никада била баш велика“.

         Трамп му је узвратио речима:

         „Куомо је себи дозволио уистину глупу изјаву да Америци фали величине. Ја сам Америку опет учинио великом. Погледајте само на тржиште, на радна места, на Оружане снаге. Свуда постављамо рекорде, а биће још боље!“

         За Куома и наведену његову тврдњу везано је и омањивање водитељке телеканала  Fox News - Ејнсли Ерхарт – која је, имајући у виду Куомово јапанско порекла, дозволила себи да изговори да су САД „победиле комунистички Јапан“.

         Независно од овога, Трамп је – како је открио вд помоћника државног секретара за Блиски Исток Дејвид Сатерфилд – обавестзио руског лидера Владимира Путина да ће америчке трузпе остати у Сирији „све до коначног разбијања сламске државе“.

         Додао је да САД са Русијом поводом Сирије имају „широке контакте“. И политичке и војне – на нивоу начелника генералштабова Џозефа данфорда и Валерија Герасимова.        
 

         Саопштио је да је Џејмс Џефри именаован за специјалног представника САД за Сирију и да ће он у ом својству деловати као саветник државног секретара Мајкла Помпеа.

         Трампова администрација је, иначе, одлучила да више не финансира „пројекте за стабилизацију Сирије“.

         Саопштила је да ће 200 милиона долара – првобитно намењене за то – преусмерити „у друге приоритете“.

         Ово значи да Вашингтон смањује финансирање антиасадовских банди. Међутим, оне ће имати новца као и досад јер је Вашингтон обезбедио да им само Саудијска Арабија додатно упути 100 милиона долара.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари