Трамп објавио Американцима да су они још у 18. веку доминирали у ваздуху и освајали аеродроме

АМЕРИКАНЦИ СУ (У ПРОСЕКУ) СВЕ СЛАБИЈЕ ОБРАЗОВАНИ – ТОЛИКО ДА И НЕ ЗНАЈУ КОЛИКО

* Говорећи испред Линколновог меморијала о рату за независност САД, познатом и као Америчка револуција, вођеном од 1775-те до 1783-ће, дакле – у време када ни авиона, ни аеродрома, ни доминације у ваздуху није било, амерички лидер је изговорио:  „Наша армија је преузела контролу у ваздуху, разорила је зидове тврђава и заузела аеродроме. Учинила је све што је било потребно“

__________________________________________________________________________

         ДА АМЕРИЦИ нису потребни претерано образовани председници – знало се и досад. Али, странци се некако сваки пут изненаде и запитају: па, како је овако нешто могуће?

         А код њих је то све више могуће. Чак и нормално јер су и грађани САД и припадници њихове елите, у просеку, све слабије образовани, а то им нешто нарочито и не смета.

         Многи Амери вероватно нису ни били свесни колико је омануо њихов председник, Доналд Трамп,  када је – обративши се нацији поводом Дана независности – испред меморијала Абрахаму Линколну изговорио:

         „Наша армија је преузела контролу у ваздуху, разорила је зидове тврђава и заузела аеродроме. Учинила је све што је било потгребно“.        

         Ништа Трампу није сметало што је рат за независност САД, познати и као Америчка револуција, вођен од 1775-те до 1783-ће, дакле – у време када ни авиона, ни аеродрома, ни доминације у ваздуху није било.

         Американцима и њиховим лидерима је важно да то добро звучи. Онако баш амерички...

         Рат је почео након што је 13 британских клочлонија на територији данашњих САД прогласило независност од Велике Британије.

         Дан независности Американци славе 4. јула јер дог датума Други Континентални конгрес усвојио Декларацију о независности.

         Првим авионом који је (по)летео сматра се „Флајер-1“ браће Рајт који је узлетео 1903-ће године.

         Преко 130 година пре Трампове контроле ситуације у ваздуху и заузимања непостојећих аеродрома...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари