Помпео: Кина се понаша тако да суштински угрожава безбедност америчког народа

ВАШИНГТОН УВЕО „ВИЗНЕ САНКЦИЈЕ“ САДАШЊИМ И БИВШИМ ФУНКЦИОНЕРИМА КП КИНЕ  

* Доналд Трамп, Мајкл Помпео и други у Вашингтону који слично мисле, страхују да Америке више неће бити ако престане да буде прва сила света и зато желе да Кину зауставе што пре

* Међу главним америчким мрзитељима Кине је Гордон ЧАНГ који против земље својих предака предлаже: не дозволити Хуавеј да купи Самсунг, присилити Гугл да не сарађује са Кином, извршити притисак на 50.000 страних научника и инжењера да престану да раде за кинеске компаније...

_______________________________________________________________________

        СЈЕДИЊЕНЕ Државе су увеле визне санкције против већине „садашњих и бивших званичника Комунистичке партије Кине“ због акција против Хонгконга и кршења људских права, наводи се у писаном саопштењу америчког државног секретара Мајка Помпеа.

        "Данас најављујем увођење визних ограничења за садашње и бивше представнике КПК, који су одговорни или су били укључени у подривање степена аутономије Хонгконга, загарантованог британско-кинеском декларацијом из 1984. године, или за кршење хонгконшких људских права и основних слобода", навео је Помпео.

        Додао је да санкције могу бити проширене и на чланове породица кинеских званичника.

        Према Помпеу, визним ограничењима се реализује претња Доналда Трампа да ће казнити представнике Комунистичке партије Кине који су „одговорни за пљачку хонгконшких слобода".

        Помпео је претходно већ рекао:

        „Кина се понаша на начин који суштински угрожава безбедност америчког народа. Садашња администрација САД прва је током деценија која озбиљно схвата ову претњу“.

        Шта значи фраза „суштински угрожава безбедност америчког народа“? И, куда води?

        Трамп, Помпео и други у Вашингтону који слично мисле, страхују да Америке више неће бити ако престане да буде прва сила света.

        Разлика између демократа и републиканаца поводом овога није превише битна.

        Демократе су уверене да је главна претња САД Русија, а да је  Кина следећа.

        Републиканци сматрају да је Кина "у основи" опаснија од Русије. То је све.

        Али да видимо како исту једноставну идеју о кинеској претњи аргументују људи који о томе говоре врло детаљно. Штавише, раде то стално и са манијачком упорношћу.

        Ко је главни мрзитељ Кине у САД?

        Зачудо, његово презиме је Чанг, а пуно име  Гордон Чанг. Професор је и публициста. Он није емигрант, рођен је у Америци, али његова мржња према земљи својих предака је прилично типична.

        Чанг упозорава да је Кина постала светски технолошки лидер у комуникацијама и да има амбицију да дође у посед „свих кључних технологија века. Међутим, ово му је само одскочна даска.

        Чанг тврди да је Кина разорна империја остало је неколико година да свет да се спаси од њених злонамерних информација. Да  је заустави. Иначе ће, наравно, „бити прекасно“.

        Он против Кине предлаже ове потезе.

        Не дозволити Хуавеј да купи Самсунг.

        Присилити Гугл да не сарађује са Кином.

        Извршити притисак на 50.000 страних научника и инжењера да престану да раде за кинеске компаније.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари