Пелоси затражила од својих демократа да приступе писању оптужнице против Трампа

БЕЛА КУЋА И РЕПУБЛИКАНЦИ ИМ ПОРУЧИЛИ: ЧЕКАМО ВАС НА "СУЂЕЊУ" У СЕНАТУ

         НЕНСИ Пелоси, председавајућа Представничког дома америчког Конгреса, у којем већину имају демократе, затражила је да се напише оптужница против председника САД Доналда Трампа због "злоупотребе положаја".

        "Председник нам није оставио другу могућност сем да реагујемо на његов поновни покушај да компромитује наше изборе у сопствену корист", рекла је Ненси Пелоси.

        "Тражим од председника Одбора за правосуђе Џерија Надлера да припреми текст оптужнице" против Трампа, додала је она.

        У недавном званичном извештају Обавештајног одбора Представничког дома наводи се: „Истрага о опозиву показала је да се Трамп, лично или преко агената, унутар и ван владе, мешао у послове стране државе Украјине, у корист своје кампање" за председничке изборе на којима очекује да поново победи“.

        Бела кућа је реаговала оценом да Демократе "треба да је срамота", како је изјавила портпаролка Стефани Гришам и додала да администрација "једва чека поштено суђење у Сенату" где су већина Трампови Републиканци.

Трамп: Победићемо смењивање

        ДОНАЛД Трамп изразио је уверење да ће победити у борби са конгресменима-демократама  који су у борби за његово смењивање кренули писање формалне оптужнице против њега.

        "Добра вест је та да Републиканци никад нису били оволико уједињени", навео је Трамп на Твитеру и додао: "Победићемо!".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари